Sunday, July 8, 2012


Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλή για τις αγορές, όχι για το Ευρώ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλή για τις αγορές, όχι για το Ευρώ
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης στην δευτερολογία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί απειλή για τις αγορές όχι για το Ευρώ, εσείς θα γυρίσετε τη χώρα στην δεκαετία του 50 τόνισε υπογραμμίζοντας ότι το Μνημόνιο είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα που επιβάλλεται από την τρόικα, με την ευθύνη εκείνων που μας κυβερνάνε». Όπως προειδοποίησε, το κόμμα του, θα σταματήσει το έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και του οποίου το επόμενο στάδιο είναι η χρεοκοπία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχολιάζοντας τη φράση του ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο»
Και αναρωτήθηκε ποιος άραγε φταίει για την κρίση.
« Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Μήπως οι Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές»;
Σήμερα, πρόσθεσε, ο λαός καλείται να πληρώσει αυτό το χρέος που εσείς δημιουργήσατε.
Ταυτόχρονα, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ανέφερε:
«Μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές»!
Και ο  ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, δεν είναι απειλή για το ευρώ αλλά απειλή, για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απέδωσε τη δημοσιονομική κρίση, στη φοροαποφυγή και τις φοροαπαλλαγές μεγάλων κεφαλαίων και επειδή για δεκαετίες βασίλευε ο εκσυγχρονισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής, των υπερκοστολογήσεων των εξοπλισμών.
Και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία όχι για την κοινωνία και το λαό, αλλά για το τραπεζικό κεφάλαιο και τους «μαυραγορίτες» της κοινωνίας που επέβαλαν στην τρόικα τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και που σήμερα σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία.

No comments:

Post a Comment