Monday, June 18, 2012


Σαμαράς και Τσίπρας συμφώνησαν για τον ρόλο του καθενός

Share
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν σήμερα που …διαφωνούν, αλλά ταυτόχρονα μοίρασαν και τους ρόλους στη νέα εποχή που ανατέλλει πλέον για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ στην γωνία και στο ένα πόδι – όπως και να το κάνουμε αυτό είναι μια εντελώς άλλη πολιτική σκηνή
Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα από την σημερινή συνάντησή τους μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται αμείωτες στο παρασκήνιο οι προσπάθειες των διαπλεκομένων συμφερόντων να εμποδίσουν την πρωθυπουργοποίηση Σαμαρά, δυστυχώς με την εμπλοκή των γνωστών και μην εξαιρετέων φερέλπιδων πρωθυπουργών από την Κεντροδεξιά – με μειωμένες στο ελάχιστο όμως ελπίδες πλέον μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι “θα πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο έως τις 28 Ιουνίου“. Η δήλωση αυτή εκτιμάται ότι απευθύνεται στον κ. Φ. Κούβελη και όσους παράγοντες της διαπλοκής συνεχίζουν να μηχανορραφούν εναντίον του σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό Σαμαρά.
«Πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα», τόνισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Θέλω μόνο να σας πω ότι συνεχίζω την προσπάθεια. Έχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση».
Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε από την πλευρά του και ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα είμαστε αντίπαλοι με τον κΣαμαράγιατί έχουμεαντίπαλες στρατηγικέςΣε ό,τι αφορά όμως τις δυνατότητες που ανοίγονται από το αποτέλεσμαγια μια καλή επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είμαστε εμπόδιο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι  ο ίδιος δεν θα παραλάβει διερευνητική εντολή για να μην δημιουργηθεί καμίακαθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης
«Τηρούμε τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητοδηλαδή να υπάρξουν πολιτικέςτέτοιες οι οποίες μέσα από την ανάπτυξη θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σεεκατομμύρια Έλληνες», δήλωσε ακόμα  ο Αντώνης Σαμαράς .  Η δήλωσή του ήλθε και ως απάντηση στις αναφορές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την εκλογική νίκη του κόμματος δεν ανέφερε τον όρο επαναδιαπραγμάτευση.
«Οι σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαίου και στις 17 Ιουνίου, που έστειλαν μήνυμα απόρριψης της λιτότητας δεν πρέπει να σπαταηθούν αλλά να αξιοποιηθούν. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχυ ψηλά, εκεί που τον έθεσε η λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:  «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, το δίλημμα ήταν σαφές: κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει το μνημόνιο ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική- ελπίζουμε αξιοποιώντας τις δυνατότες που της δίνει το αποτέλεσμα».
Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζελό, ενώ στις 19:00 θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο.
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

No comments:

Post a Comment