Sunday, June 24, 2012

Συγκινητική φωνή συμπαράστασης από την Μεγάλη Ελλάδα
23/06/2012
Τη στιγμή, που αναζητούμε συμμάχους, ενώ συγχρόνως κλεινόμαστε στο καβούκι της ξενοφοβίας και του επαρχιωτισμού, ένας Ιταλιώτης, ο Μπρούνο Τρακλό (Bruno Traclò), προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσα από το 24grammata.com με τους Έλληνες (της Οικουμένης) αλλά και με όλους τους Λαούς, που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. 

Η επιστολή του Μπρούνο 
Αγαπητοί φίλοι ελληνόφωνοι και φιλέλληνες,

θεωρώ ότι και εσείς όπως και εγώ, που είμαστε δεμένοι με βαθύτατη αγάπη για την Ελλάδα, υποφέρετε και αισθάνεστε προσβεβλημένοι για τις “Πιτιμίε”*, δηλαδή τις προσβολές, τις απαγορεύσεις και τις τιμωρίες όλου του Ελληνικού Λαού που υποφέρει εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλεται από τους Γαλλο/Γερμανούς τραπεζίτες.

Από το διαδίκτυο εύκολα μπορεί κάποιος να διαβάσει δεκάδες άρθρα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Πολλά είναι τα βίντεο που δείχνουν τις συμφορές των Ελλήνων. Η ενημέρωση τούτη είναι αναγκαία μα και θλιβερή.

Αγαπητοί φίλοι, θεωρώ ότι τώρα πλέον δεν είναι αρκετό να ξαφνιαζόμαστε. Πρέπει αντίθετα, να συναντηθούμε για να προσδιορίσουμε ποια μπορεί να είναι η μορφή της αλληλεγγύης από τη μεριά της Ελληνικής Καλαβρίας προς τον Ελληνικό λαό.

Είναι γνωστό ότι και εμείς οι Καλαβροί δε διαθέτουμε μεγάλες οικονομικές πηγές, έχουμε όμως το καθήκον να αποδείξουμε ότι ο δεσμός ανάμεσα στην Καλαβρία και την Ελλάδα υπάρχει στην πράξη και είναι ένας δεσμός πέρα, από τη γλώσσα, τη φιλοσοφία και την ελληνική κουλτούρα. 

Η αλληλεγγύη μας πρέπει να περιλαμβάνει την αδελφοσύνη, τη φιλία, την ένωση συμφερόντων, την υπεράσπισης της Αξιοπρέπειας των Νότιων Μεσογειακών λαών, η Τιμή των ανθρώπων απέναντι στον καπιταλισμό και την οικονομία των μάνατζερ του μεγάλου κεφαλαίου

Μένουμε απαθείς και αποσβολωμένοι από τη σιωπή των Ιταλών διανοουμένων, από την αδράνεια των συνδικαλιστών, από την απουσία των πολιτικών φορέων της Αριστεράς μπροστά στο πείραμα της κοινωνικής κατακρεούργησης αναμένοντας να έρθει η ώρα και άλλων χωρών, των επονομαζόμενων PIIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα).

Θεωρώ ότι οι πολιτικοί της Καλαβρίας, οι Δήμαρχοι των Ελληνόφωνων περιοχών, αν και είναι πάντα πρόθυμοι για μια εύκολη ρητορική σχετικά με τη Μεγάλη Ελλάδα, είναι ανίκανοι να επεξεργαστούν μια αυτόνομη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και προσέγγισης των κοινοτήτων με τις ελληνικές κοινότητες.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι!

Δίχως Υποκρισία, ας μιλήσουμε με όλους τους φίλους μας 

* “Πιτιμίε” (< σημ. μτφ: επιτιμίες, αρχ. ελληνική λέξη, ακόμα “ζωντανή” στην Καλαβρία)www.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment