Sunday, March 18, 2012


Είναι ο Οδυσσέας ο πρώτος backpacker στον κόσμο;

(0)
0
No votes yet
Your rating: None
Λευκαδίτικη ομορφιά
Λευκαδίτικη ομορφιά
16 Mar 2012
Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο, αλλά αν το σκεφτείτε καλύτερα, θα συνειδητοποιήσετε ότι ο ιδιοφυής βασιλιάς της Ιθάκης, ο πρωταγωνιστής της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου, είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ταξιδιώτης στην παγκόσμια ιστορία. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το μυθικό ταξίδι του από τη θάλασσα του Ιονίου. Όχι τυχαία, και οι πρώτοι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία ήρθαν από το Ιόνιο. Πρόκειται για μια βαθειά σχέση που αποδόθηκε ποιητικά από τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Η θρυλική “επιστροφή στην Ιθάκη” είναι συνυφασμένη με την περιήγηση, την περιπέτεια, τη γνωριμία με το άγνωστο, τον έρωτα, τη φιλοξενία, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα. Ό,τι ωθεί εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, έχει την αρχή του σ’ αυτό τον τόπο. Από εδώ ξεκινά το ταξίδι.
H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει τις μέρες αυτές ένα roadshow στη Μελβούρνη και στο Σύδνεϋ, κάτω από τον γενικό τίτλο “Ionian Inspires Australians” με κεντρικούς άξονες τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα.
 Πιο συγκεκριμένα, αυτό το Σαββατοκύριακο, τα Ιόνια νησιά θα συμμετάσχουν με την πολύτιμη υποστήριξη και χορηγία του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιμελητήριου (HACCI), στην τουριστική έκθεση Holiday & Τravel Show που φιλοξενείται στο Royal Exhibition Building. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει σ’ αυτή την έκθεση αν και, όπως τόνισε και ο βουλευτής Βικτώρια και πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Πανταζόπουλος, είναι πολύ σημαντική και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Αυστραλία.
Τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθεί Ημερίδα ενημέρωσης στο κτίριο της Ένωσης Κεφαλλήνων «Κέφαλος» με θέματα όπως: Ιστορίες επιτυχημένων Επτανησίων στην Αυστραλία, Τοπικά Προϊόντα: η νέα οικονομία του Ιονίου, Ανάπτυξη προγράμματος αμοιβαίας φιλοξενίας νέων, Ανταλλαγές στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, Ιόνιο: ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, Μεσογειακή Διατροφή και Επτανησιακή Κουζίνα, Δυνατότητες προετοιμασίας αθλητικών ομάδων στο Ιόνιο, Ευκαιρίες επενδύσεων στο Ιόνιο κ.ά.
Τις επόμενες μέρες, θα οργανωθούν εκδηλώσεις επίδειξης τοπικών προϊόντων σε εστιατόρια της Μελβούρνης όπου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά όπως η κεφαλονίτικη ρομπόλα, κρίθινο οίνο με μέλι, κερκυραϊκή φρέσκια μπύρα και λικέρ κουμ-κουάτ.
Στο Σίδνεϊ τα Ιόνια Νησιά θα συμμετάσχουν μαζί με τον ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση Holiday & Τravel Show 24-25 Μαρτίου που διεξάγεται στο Royal Hall of Industries, Fox Studios, Moore Park.
Στην αποστολή συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ιόνιων Νησιών, κ. Χρήστος Σκούρτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεφαλονιάς και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Τζόγια Γρουζή, καθώς επίσης και το στέλεχος του Τομέα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

No comments:

Post a Comment