Friday, March 23, 2012

ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΕΓΑΔΟΥΚΑ«Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΚΕΡΩΝΑ»
Αντώνης Βαλάκας
23/03/2012                              www.elzoni.gr

Κυκλοφορεί ξανά το βιβλίο του Νίκου Μεγαδούκα «Ο τάφος του Κικέρωνα» από τις εκδόσεις «Περίπλους».

Ένα πολιτικό και ερωτικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται μεταξύ Μαδρίτης, Λισσαβόνας, Λένινγκραντ, Ιασίου, Ιωαννίνων και Αθηνών. 

Ο κεντρικός του ήρωας, ο 45χρονος Άγγελος Αξιώτης, ερευνά μια πολιτική συνωμοσία στα Βαλκάνια, με στόχο την επιστροφή των εστεμμένων στις χώρες της Χερσονήσου, μετά την πτώση του Κομμουνισμού.

Ο Αξιώτης προσπαθεί, ισορροπώντας ανάμεσα στους δικούς του κώδικες και αξίες, στα όσα τεκταίνονται γύρω του και στα προσωπικά του αδιέξοδα, με «οδηγό» ένα ξεχασμένο κώδικα που βρήκε στη Μονή της Μολυβδοσκεπαστής, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, να ξεσκεπάσει συνωμοσίες, να περισώσει ό,τι απόμεινε από τον «κόσμο» του και τις αξίες του αλλά... 

Σαν τον Κικέρωνα στην αποκάλυψη της συνωμοσίας του Κατιλίνα. 

Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, γεμάτη εκπλήξεις, με τους χαρακτήρες να κεντρίζουν αμέσως  το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να τον οδηγούν σε μια «αληθινή» ιστορία. 

Ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα με  προσεγγίσεις ιστορικές, πολιτικές και κοινωνιολογικές, μια αναδρομή με στοιχεία όχι και τόσο φανταστικά, που θα μπορούσε να είναι προφητικό.

«Το θλιβερό σημείωμα που έσπρωξε πάνω στο τραπέζι, από τη μια μεριά στην άλλη, ο χοντρός με το πούρο στο στόμα. Κι αφού του ‘ριξε μια φευγαλέα ματιά ο Ιωσήφ, αφού χάιδεψε το παχύ του μουστάκι, χαμογέλασε και συμφώνησε. Εκείνο το θλιβερό σημείωμα που για χρόνια είχε αμφισβητηθεί ακόμα και η ύπαρξή του. Μέχρι που βρέθηκε το πρωτότυπο χαρτί καταχωνιασμένο στα γκρίζα και σκοτεινά υπόγεια των συνωμοσιών, των επιγόνων του Φελίξ Ντζερζίνσκι».

«Το θλιβερό σημείωμα βρέθηκε, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τα απομεινάρια των οπαδών του σταλινισμού. Εκείνο το θλιβερό σημείωμα, η μόνη ζωντανή μαρτυρία για άλλες εποχές που φαίνεται ότι θα ξαναζήσουμε».

No comments:

Post a Comment