Οι ομογενειακές εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου  στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν την Κυριακή 18 Μαρτίου, με μια μεγάλη παρέλαση στην Φιλαδέλφεια.
Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Ντελαγουέαρ, που διοργανώνει την παρέλαση αυτή, αποφασίστηκε να τιμήσει παράλληλα και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ) για την πολυετή δράση του στους αγώνες για την προώθηση θεμάτων του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για τούτο τελετάρχες της παρέλασης στην Φιλαδέλφεια ορίστηκε να είναι ο Σπύρος Σπυραίας, Πρόεδρος του Ιδρύματος του ΑΗΙ, ο Νίκος Λαρυγκάκης, Πρόεδρος του ΑΗΙ και ο Ευγένιος Ρωσίδης, Ιδρυτής του.
Όπως δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής ο Γιώργος Χωριάτης, ένας από τους συμπροέδρους της επιτροπής διοργάνωσης της εκδήλωσης, «έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η συμμετοχή στην παρέλαση να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη». Κατά τον κ. Χωριάτη: «Οι ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και θα δείξουμε την περηφάνια μας για ακόμα μια φορά την Κυριακή, στην παρέλαση για την επέτειο της ελληνικής παλιγγενεσίας».
Εορτασμοί για την 25η Μαρτίου διοργανώνονται κάθε χρόνο από άκρου σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά όχι αναγκαστικά ανήμερα της επετείου. Την επόμενη Κυριακή, 25 του μηνός, θα γίνουν παρελάσεις σε διάφορες μεγαλουπόλεις, περιλαμβανομένων της Βαλτιμόρης και της Νέας Υόρκης.
Στην Βαλτιμόρη της οργανωτικής επιτροπής ηγούνται ο Εμμανουήλ Μάτσος και ο Γιώργος Στακιάς που λένε ότι έχουν προσκαλέσει να συμμετάσχουν στην φετινή παρέλαση παιδιά ελληνικών σχολείων, χορευτικά συγκροτήματα με εθνικές ενδυμασίες και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και ελληνορθόδοξων εκκλησιών τόσο από την Βαλτιμόρη και την Ουάσιγκτον, που βρίσκεται κάπου 60 χιλιόμετρα νοτιότερα, όσο και από άλλες μακρινότερες πόλεις όπως το Όσεαν-Σίτυ της Πολιτείας Μαίρυλαντ, το Φρέντερικσμπεργκ της Πολιτείας Βιρτζίνια και το Λάνκαστερ της Πενσυλβανία.
Η παρέλαση αυτή, που συνήθως διαρκεί κάπου τρεις ώρες, γίνεται στην ελληνική γειτονιά της Βαλτιμόρης, κοντά στα φημισμένα ελληνικά εστιατόρια και άλλα ελληνικά μαγαζιά της πόλης, έξω από τα οποία κυματίζουν δίπλα η μια στην άλλη, αμερικανικές με ελληνικές σημαίες, και σε μικρή απόσταση από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Στην Νέα Υόρκη, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι ένα ολοήμερο γεγονός. Γίνεται πάντα στην περίφημη 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, με φόντο τους επιβλητικούς ουρανοξύστες της μεγαλούπολης.  Συμμετέχουν σε αυτήν χιλιάδες ομογενείς και δεκάδες άρματα που προβάλουν θέματα της εθνικής γιορτής.  Τουλάχιστον 2-3 ώρες από την εκδήλωση αυτή προβάλλονται από τοπικό κανάλι της τηλεόρασης.
Άλλες αμερικανικές πόλεις που σχεδιάζουν να γιορτάσουν φέτος την 25η Μαρτίου με παρελάσεις, είναι η Βοστώνη, το Σικάγο, η Ατλάντα, το Ντητρόϊτ, το Χιούστον, το Λος Άντζελες, το Μοντρεάλ, το Νάσβιλ, η Νέα Ορλεάνη, η Σάντα Μπάρμπαρα Καλιφόρνιας, το Σηάτλ, το Τάρπον-Σπρινγκς της Φλόριντα, το Βανκούβερ και το Γουϊλμινγκτον. Επίσης, στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών θα γίνουν άλλες σημαντικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθέας», με την συνεργασία των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Ουάσιγκτον και τις πέντε ελληνορθόδοξες εκκλησίες της περιοχής.