Thursday, August 20, 2015

Μεϊμαράκης: Η παραίτηση Τσίπρα είναι ομολογία της αποτυχίας του

Μεϊμαράκης: Η παραίτηση Τσίπρα είναι ομολογία της αποτυχίας του

22:06
Opening quote
«Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια της διερευνητικής εντολής για να βρεθεί λύση»

Όπως έχει συμβεί σε όλες τις κρίσιμες ιστορικά περιόδους της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει την πιο υπεύθυνη εθνικά στάση, με γνώμονα την σταθερότητα της πατρίδας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα έκανε σαφές πως «θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε οι εκλογές να είναι η τελευταία λύση λαμβάνοντας και αξιοποιώντας την διερευνητική εντολή, ακριβώς όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι Νόμοι».
«Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για τις εκλογές, αλλά θα κάνει τα πάντα με βάση αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα για να μην οδηγηθεί η χώρα στη βάσανο των εκλογών. Μια εκλογική διαδικασία που πιθανώς να οδηγήσει σε ένα νέο πιο σκληρό Μνημόνιο», ξεκαθάρισε παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης.
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί, πως είναι πιθανό να μην επιδιώξει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών -δικαιώνοντας για τη στάση του τον Αντώνη Σαμαρά- τονίζοντας σε αυτό το σημείο πως «με το ΚΚΕ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έχουν δείξει συνέπεια στη στάση τους θα συναντηθώ, όχι όμως με τον κ. Τσίπρα που είναι ανέντιμος».
Ο Ε. Μεϊμαράκης επιτέθηκε σφόδρα στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και ανάφερε πως «ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει και προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα και το φάντασμα Λαφαζάνη που πλανάται μέσα του».
«Tις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που παραδίδουν τελικά την εντολή" τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας παραιτείται για έναν λόγο που θα μπορούσε να τον είχε λύσει στο συνέδριό του».
Δεν σταμάτησε στιγμή να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο αλλά και τον χρόνο που οδηγούμαστε σε εκλογές. «Μας πάει για εκλογές. Γιατί; Είναι τρελό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, και συνέχισε: "Μπανανία είναι εδώ πέρα; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας. Πρέπει να συνέλθει το παιδί”,είπε.
Επίσης, έβαλε στο κάδρο το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, σημειώνοντας πως «στην πραγματικότητα δεν έχουμε εκλογές, αλλά ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε από τη θέση του». Διερωτήθηκε ωστόσο «αν η κυβέρνηση ήταν επιτυχημένη, γιατί την καταψηφίζει το 1/3 των βουλευτών της;».
Υπερασπίστηκε μάλιστα το προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου, που είχε ως επίκεντρο την «Αλήθεια», λέγοντας πως «πληρώσαμε ακριβά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην αλήθεια που εμείς λέγαμε. Θα απευθυνθούμε σε όλους του πολίτες της ΝΔ που «ξεγελάστηκαν» από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως κάναμε και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, θα "πούμε την αλήθεια".
Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σχέση με συγκεκριμένα συμφέροντα σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας με τις κινήσεις του εξυπηρετεί συμφέροντα. Ευθέως σας το λέω. Υπηρετεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιοι τον έβαλαν να τα κάνει αυτά;».
Ταυτόχρονα, ανέφερε πως θα ζητήσει συνάντηση από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους κυρίους Καμμένο (για τον οποίο βέβαια αμφισβήτησε το ενδεχόμενο να μπει στη νέα βουλή) και Μιχαλολιάκο, για το οποίο θα αποφασίσουν τα όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.antinews

No comments:

Post a Comment