Monday, August 10, 2015

Έτοιμη να συμφωνήσει σε όλα η κυβέρνηση

Έτοιμη να συμφωνήσει σε όλα η κυβέρνηση
10/08/2015
Με συνεδριάσεις και διαρκείς συζητήσεις με το κουαρτέτο συνεχίζεται η διαδικασία επίτευξης συμφωνίας.

Στο τραπέζι παραμένουν τα κορυφαία ζητήματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η αγορά ενέργειας, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών πιέζουν για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, με σκοπό να υπάρξει συνολική συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή ώς την Πέμπτη. 
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την επίτευξη της συμφωνίας.
Παράλληλα, πληροφορίες ανέφεραν ότι στη μαραθώνια συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, το Σάββατο, οριστικοποιήθηκαν τα περισσότερα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστούν μαζί με τη συμφωνία και τα οποία ζητούν οι πιστωτές για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το νέο δάνειο, πριν της 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των πρόωρων συντάξεων δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν και συνεπώς το ζήτημα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ανέφερε ότι η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, το Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της στη διάρκεια διαπραγματεύσεων.
Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. 

No comments:

Post a Comment