Thursday, August 20, 2015

Ο εξευτελισμός της δημοκρατίας 19/08/2015 13:31 More Sharing ServicesShare

Ο εξευτελισμός της δημοκρατίας

13:31
Opening quote
Τελικά όλα εδώ πληρώνονται...

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήρθε προ 7 περίπου μηνών μετά βαΐων και κλάδων και υποσχέθηκε την «επιστροφή της δημοκρατίας» μαζί με άλλες βαρύγδουπες διακηρύξεις για το σκίσιμο των μνημονίων και το τέλος της λιτότητας. Τελικά στο μέγαρο Μαξίμου έσκισαν τα …καλσόν τους και έφεραν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με φοροκαταιγίδα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις άνευ προηγουμένου, συνεχίζουν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και εφαρμόζουν μια πολιτική που ως χτες την κατήγγειλαν ως αποικιοκρατική και άκρως νεοφιλελεύθερη.
Το μόνο που έμεινε από τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Τσίπρα ήταν οι υποσχέσεις του για τη δημοκρατία. «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα» είχε πει με στόμφο ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων. Χρειάστηκαν λιγότερο από 6 μήνες για να πάνε περίπατο και αυτές οι υποσχέσεις.
Διανύοντας τις πρώτες μέρες μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη βουλή και το δημοκρατικό πολίτευμα σε εργαλείο διευθέτησης της εσωκομματικής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα είναι να εξευτελίζεται το κοινοβούλιο και ο Τσίπρας να κάνει τα ίδια και χειρότερα με αυτά που κατήγγειλε για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όταν το κόμμα του ήταν στο 3% ή πιο μετά που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.
Και μόνο το γεγονός ότι το Μαξίμου σκέφτεται να προχωρήσει στη δημιουργία θερινών τμημάτων τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι μόνο και μόνο για να μπορέσει να κυβερνήσει επειδή δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του είναι πλήρης διασυρμός των κοινοβουλευτικών θεσμών. Είναι ένας καθαρός αμοραλισμός και εργαλειακή κατά το δοκούν χρήση των δημοκρατικών διαδικασιών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.
Τελικά η χρεοκοπία της χώρας συνίσταται στο γεγονός ότι τα μνημόνια κυβερνούν αυτή τη χώρα και οι κυβερνήσεις είναι απλά το αναλώσιμο είδος αυτής της μνημονιακής δημοκρατίας. Και απ’ αυτό τον κανόνα δεν ξεφεύγει κανένας. Χρειάστηκαν μόλις λίγες εβδομάδες για να αποδειχτεί περίτρανα αυτό και για τον …λαοπρόβλητο Τσίπρα.
Τελικά όλα εδώ πληρώνονται.antinews

No comments:

Post a Comment