Thursday, May 21, 2015

Βαρουφάκης για ηχογράφηση: Παραμύθια...

«ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ»

Βαρουφάκης για ηχογράφηση: Παραμύθια...

"Παραμύθια" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τα περί ηχογράφησης της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Βαρουφάκης για ηχογράφηση: Παραμύθια...
Προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τα όσα φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times και απάντησε: "Παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια".
"Θα σας παραπέμψω σε αυτό που είπα χθες. Μετά από τόσες εβδομάδες διαρροών, απίστευτων ψευδών για το τι υποτίθεται ότι ειπώθηκε εκεί μέσα, έχω αποδείξει έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην εμπιστευτικότητα όλων αυτών των συνομιλιών", πρόσθεσε.
Ερωτηθείς ακόμη, με αφορμή χθεσινή αναφορά του, αν είναι "τρομοκρατημένος" είπε: "Ένας υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε μια τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση απαιτείται να νιώθει φόβο, αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι".
Χθες όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος των New York Times Σούζαν Χάνσεν ο κ. Βαρουφάκης έχει καταγράψει την «εκρηκτική» συνεδρίαση του Eurogroup της Ρίγας.
Στο δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Eλληνας υπουργός Οικονομικών έχει ηχογραφήσει όλες τις συνομιλίες από τη συνεδρίαση, όπου σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg δέχθηκε σφοδρή επίθεση. Σημειώνει ωστόσο πως ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύεται από τους κανόνες της εμπιστευτικότητας και δεν μπορεί να τις δημοσιοποιήσει.
Ο υπουργός, μιλώντας χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, χωρίς να διαψεύσει αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα των NYT, ανέφερε σχετικά: «Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου στους θεσμούς είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν».
Σύμφωνα με τη Σούζαν Χάνσεν, ο Γιάνης Βαρουφάκης -όπως ο ίδιος της αποκάλυψε σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο ένθετο της εφημερίδας την ερχόμενη Κυριακή- έχει καταγράψει τα όσα ειπώθηκαν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για την «περιθωριοποίησή» του από την ηγεσία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου είχαν γράψει ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε οργισμένες επικρίσεις από κάποιους ομολόγους του, οι οποίοι φέρονται να τον είχαν αποκαλέσει «τζογαδόρο και ερασιτέχνη».ETHNOS

No comments:

Post a Comment