Saturday, May 16, 2015

Επισκόπηση τύπου Προειδοποίηση Σόιμπλε προς Βαρουφάκη Ο γερμανικός τύπος για την Ελλάδα (5/15)Προειδοποίηση Σόιμπλε προς ΒαρουφάκηH EKT και η Αθήνα Geuro και αλληλεγγύη Δημοψήφισμα: «ο Σόιμπλε ξαναγράφει την ιστορία»Προς ένα τρίτο πακέτο βοήθειας;«Σχεδόν καμία ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup»«Τέλος για τους ονειροπόλους»«Ο Τσίπρας πρέπει να παρουσιάσει έργο»«Λιτότητα με ευρώ ή χρεοκοπία με δραχμή;»Βήματα προόδου στις διαπραγματεύσειςΟ Γιούνκερ αποκλείει χρεοκοπία της Ελλάδας Σύμφωνα με το Spiegel, ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τον έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, για εξάντληση των χρονικών περιθωρίων για την Ελλάδα, συστήνοντας διαπραγμάτευση «στα σοβαρά». Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χάνει ολοένα περισσότερο την υπομονή του με την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στη σημερινή του έκδοση το περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να προειδοποίησε τη Δευτέρα στο περιθώριο του Γιούρογκρουπ τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει και ότι η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται «στα σοβαρά» με τους θεσμούς. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συνομιλίες Ελλάδας - δανειστών έχουν σταματήσει από τις 30 Απριλίου. Μάλιστα οι έλληνες διαπραγματευτές που είχαν μεταβεί στις αρχές της εβδομάδας στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες, επέστρεψαν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του στην Αθήνα αντί να παραμείνουν για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στο μεταξύ το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το περιεχόμενο της συνομιλίας Σόιμπλε – Βαρουφάκη όπως παρουσιάζεται στο SPIEGEL, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική τη συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών. Συστάσεις ΔΝΤ στις χώρες του ευρώ για την Ελλάδα Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του Spiegel Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του Spiegel Το Spiegel σημειώνει επίσης ότι το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει τα κράτη του ευρώ να μην είναι «υπερβολικά γενναιόδωρα» απέναντι στην Ελλάδα. Εάν δεν επιμείνουν (σ.σ. τα κράτη-μέλη) στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τότε θα προκύψει η αναγκαιότητα απομείωσης του ελληνικού χρέους κατά 10% - 20% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Αυτό θα σήμαινε για τους δανειστές χρηματικές απώλειες ύψους έως και 36 δις ευρώ. Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Επισκόπηση τύπου

Προειδοποίηση Σόιμπλε προς Βαρουφάκη

Σύμφωνα με το Spiegel, ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τον έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, για εξάντληση των χρονικών περιθωρίων για την Ελλάδα, συστήνοντας διαπραγμάτευση «στα σοβαρά».
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χάνει ολοένα περισσότερο την υπομονή του με την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στη σημερινή του έκδοση το περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να προειδοποίησε τη Δευτέρα στο περιθώριο του Γιούρογκρουπ τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει και ότι η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται «στα σοβαρά» με τους θεσμούς.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συνομιλίες Ελλάδας - δανειστών έχουν σταματήσει από τις 30 Απριλίου. Μάλιστα οι έλληνες διαπραγματευτές που είχαν μεταβεί στις αρχές της εβδομάδας στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες, επέστρεψαν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του στην Αθήνα αντί να παραμείνουν για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Στο μεταξύ το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το περιεχόμενο της συνομιλίας Σόιμπλε – Βαρουφάκη όπως παρουσιάζεται στο SPIEGEL, χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική τη συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών.
Συστάσεις ΔΝΤ στις χώρες του ευρώ για την Ελλάδα
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του Spiegel
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του Spiegel
Το Spiegel σημειώνει επίσης ότι το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει τα κράτη του ευρώ να μην είναι «υπερβολικά γενναιόδωρα» απέναντι στην Ελλάδα. Εάν δεν επιμείνουν (σ.σ. τα κράτη-μέλη) στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τότε θα προκύψει η αναγκαιότητα απομείωσης του ελληνικού χρέους κατά 10% - 20% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Αυτό θα σήμαινε για τους δανειστές χρηματικές απώλειες ύψους έως και 36 δις ευρώ.
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

No comments:

Post a Comment