Thursday, December 18, 2014

Δυσαρμονία ΣΥΡΙΖΑ και εκλογικού σώματος

Δυσαρμονία ΣΥΡΙΖΑ και εκλογικού σώματος

07:10
Opening quote
Δε μπορεί να διεκδικεί την εξουσία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και ταυτόχρονα το 30% του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι πρέπει να βγούμε από την ευρωζώνη, τη στιγμή που σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO, περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ και μόλις 26% έχει αντίθετη άποψη.

Παρά το γεγονός ότι από δημοσκοπήσεις να φάνε και οι κότες και κάθε μια έχει και τα δικά της νούμερα, θα πρέπει να εστιάσουμε όχι τόσο στο ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά στο ότι ο λαός «μιλά» σε κρίσιμα ερωτήματα.
Το πιο βασικό διακύβευμα για τη χώρα είναι η παραμονή στο ευρώ, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το εξασφαλίζει, αντιθέτως… ζην επικινδύνως βάζοντας σε κίνδυνο και τη χώρα. Όμως, σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO, περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ και μόλις 26% έχει αντίθετη άποψη. Είναι ένα κομβικό ερώτημα που θα πρέπει να διαβαστεί καλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να κυβερνήσει και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα του οίκου του. Δε μπορεί να διεκδικεί την εξουσία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και ταυτόχρονα το 30% του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι πρέπει να βγούμε από την ευρωζώνη. Τη μια ο Λαφαζάνης, την άλλη ο Λαπαβίτσας, την τρίτη ο Βαρουφάκης και στο τέλος ο Τσίπρας να απειλούν, να προκαλούν, να προετοιμάζουν τις μηχανές να κόψουν δραχμή.
Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι υπάρχει δυσαρμονία κυβέρνησης και εκλογικού σώματος. Ε, λοιπόν, όταν ο κόσμος ζητά συντριπτικά να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία και να πάψουμε τα παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μας τότε ο κ. Τσίπρας που πρέπει να πάει να κρυφτεί; Κι αυτά τα «τσιτάτα» για τα νταούλια και τους ζουρνάδες που θα παίζει και οι άλλοι θα χορεύουν; Είναι επικίνδυνα πράγματα και πρέπει να τα αφήσει αν έχει μια σταλιά σοβαρότητας. Αν θέλει να γίνει κυβερνήτης της χώρας του ας μην τζογάρει το μέλλον της χώρας του. Ο λαός μίλησε και τα έλυσε αυτά τα ζητήματα: Όχι σε λάθη που μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Διότι ακόμη κι αν δεν το θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέξουν διότι υπάρχουν και τα «ατυχήματα».
Δύο πράγματα έχει να κάνει ο Τσίπρας αν θέλει να μη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας: Το πρώτο είναι να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τους ακραίους κομμουνιστές που θέλουν να γίνουμε Αλβανία.
Και το δεύτερο να ξεθολώσει κι ο ίδιος και να πάψει τις μαγκιές. Με αυτόν τον κουτσαβάκικο τρόπο κάνει κακό στην Ελλάδα και δεν πρέπει να τον αφήσουμε, αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει.
Συμπέρασμα: Όσο κι αν δεν τους αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα είναι το δίλημμα για τις επόμενες εκλογές: Θέλουμε μια Ελλάδα εντός ευρωπαϊκής οικογένειας ή εκτός; antinews

No comments:

Post a Comment