Wednesday, December 10, 2014

Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο και... δεν διαλύεται

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο και... δεν διαλύεται

Η θέση να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναβεβαιώθηκε στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Η στάση αυτή είχε αποφασιστεί από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο και... δεν διαλύεται
Ταυτόχρονα ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι η ΔΗΜΑΡ είναι και θα παραμείνει παρούσα στην πολιτική ζωή της χώρας με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια περί αυτοδιάλυσης και αναστολής της λειτουργίας της που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΔΗΜΑΡ, η εκλογική τακτική του κόμματος, στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί με όρους αυτονομίας και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαχυθεί ούτε θα διαλυθεί».
Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανότερη τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο και... δεν διαλύεται
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενημέρωσε τα ηγετικά στελέχη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο των συνομιλιών με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αγίου Κωνσταντίνου μετά τη συνεδρίαση έχει ως εξής:
«Συνεδρίασαν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και συζήτησαν τη στάση του κόμματος εν όψει της διαδικασίας εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
» Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία.
» Υπογραμμίστηκε, παράλληλα, ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι και θα παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.ethnos

No comments:

Post a Comment