Wednesday, October 30, 2013

ΤΕΤ Α ΤΕΤ εν οψει τρόικας

Τετ α τετ ενόψει τρόικας

Την στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει της έναρξης των επίσημων διαπραγματεύσεων της χώρας με τους εκπροσώπους των δανειστών που φθάνουν την Δευτέρα στην Αθήνα θα χαράξουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντώνται σήμερα στις 18:00 στο μέγαρο Μαξίμου.

Τετ α τετ ενόψει τρόικας
Ηδη ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή σε όλους τους υπουργούς να είναι πλήρως έτοιμοι, ως προς τα προαπαιτούμενα, έως τη Δευτέρα, ημέρα επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.
Το κυριότερο πεδίο της διαπραγμάτευσης των τελευταίων ημερών είναι το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014.
Οπως αναφέρει πάντως το Εθνος, χθες υπήρξαν τα πρώτα θετικά νέα, καθώς από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» ότι η τρόικα δεν επιμένει πλέον στη θέση της πως το δημοσιονομικό κενό του 2014 ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, αλλά υποστηρίζει ότι είναι πολύ χαμηλότερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης που δεν αφορά μόνον τη δόση αλλά και τα επόμενα βήματα στην ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση φαίνεται να οπισθοχωρεί στις πιέσεις της τρόικας για τις αμυντικές βιομηχανίες, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει και να αποφύγει νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Είναι ωστόσο σαφές ότι και από την πλευρά των δανειστών αντιλαμβάνονται πλέον πως είναι πολύ δύσκολο να επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις και ακόμη πιο δύσκολο είναι να επιβάλουν νέα μέτρα   ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment