Wednesday, October 30, 2013

Μειώσεις δομών σε υπουργεία έως 50% από τα νέα οργανογράμματα

Μειώσεις δομών σε υπουργεία έως 50% από τα νέα οργανογράμματα

Μειώσεις δομών σε υπουργεία έως 50% από τα νέα οργανογράμματα
Δέκα υπουργεία διαβίβασαν στη Βουλή έγγραφα για την αξιολόγηση   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
  • 0
Αθήνα
Δέκα υπουργεία διαβίβασαν στη Βουλή έγγραφα για την πορεία της αξιολόγησης των δομών στις κεντρικές τους υπηρεσίες αλλά και στους φορείς της ευθύνης τους, μετά από σειρά ερωτήσεων του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των υπουργείων, η αξιολόγηση και τα νέα οργανογράμματα οδηγούν σε μειώσεις δομών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 50%.

Παρά τις έγγραφες απαντήσεις για την πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγκάζεται αυτές τις ημέρες να εισηγηθεί νομοθετική διάταξη, με την οποία παρατείνεται η αρχική προθεσμία για την αξιολόγηση, που έληγε τον Δεκέμβριο του 2013.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν πριν από λίγες ημέρες, και δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές η αξιολόγηση για τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων έχει προχωρήσει, αλλά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η αξιολόγηση των δομών και άλλων φορέων της διοίκησης.

Η σχετική διάταξη έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και όπως δεσμεύτηκε, την Τρίτη, στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής η υφυπουργός, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου «μέχρι να συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης των φορέων» και αυτό διότι «είναι μία αξιολόγηση που επιχειρείται για πρώτη φορά και κάθε αρχή είναι δύσκολη».

Η κυβέρνηση συνδέει την αξιολόγηση και τις οργανωτικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν με την επιμόρφωση των φορέων και γι αυτό έχει ξεκινήσει ειδική συνεργασία με το Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment