Wednesday, August 28, 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ.....


Διαφημίσεις GoogleHeathrow Express DealOnline Exclusive! Save £18 On 2 Adult Fares. Book Today & Save.heathrowexpress.com/DuoSaverCentury 21Powerful Real Estate Search Connected to MoreCentury21.ca
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, ισχυρίζεται σε άρθρο άποψη το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η ελληνική πολιτική σκηνή δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, παρά μόνο υπό την απειλή της παύσης της χρηματοδότησης από την Τρόικα», υπογραμμίζει το άρθρο, ενώ σημειώνει ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ξεφεύγει από τον πειρασμό να ισχυρίζεται άλλα εντός και άλλα εκτός χώρας.

Για παράδειγμα – λεει το άρθρο – οι δρακόντειες μειώσεις στον προϋπολογισμό παρουσιάζονται από τον Αντώνη Σαμαρά ως αίτημα των ευρωπαίων εταίρων και όχι ως δική του επιλογή.

Ένα τέτοιου είδους «παιχνίδι» δεν κερδίζει το βραβείο πολιτικής αρετής, ωστόσο φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος ώστε να επιβληθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος.

Ως παράδειγμα και πάλι, φέρνει το γεγονός ότι η Τρόικα ασκεί πίεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας, καταβάλλοντας τα δάνεια τμηματικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα ακολουθήσουν και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Από την άλλη, το άρθρο επιτίθεται και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας την πρόσφατη παραδοχή του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας. Το άρθρο σημειώνει ότι προφανώς ο Γερμανός πολιτικός δεν συνειδητοποίησε χθες ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω οικονομική ενίσχυση...

Ταυτόχρονα, το θέμα των πρόσθετων αναγκών της Ελλάδας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών που αναμένεται να προκύψουν τα επόμενα χρόνια είναι παρόν στα ρεπορτάζ και τα σχόλια του γερμανικού τύπου.

Η Die Welt του Βερολίνου εκτιμά ότι η παροχή πρόσθετης οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα είναι μονόδρομος. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «δεδομένης της ελληνικής μιζέριας η επιθυμία για ριζικές λύσεις είναι κατανοητή. Αλλά το οικονομικό και πολιτικό κόστος θα ήταν πολύ υψηλά –τόσο στη Γερμανία όσο και στη νότια Ευρώπη».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/240661/der-spiegel-anikano-to-elliniko-politiko-sustima-voles-kata-samara/#ixzz2dHxoSjuG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Σαμαρας δεν μπορεί να θεωρηθεί ό,τι στοχεύεται απο τον Σπιγκελ οταν αναφέρεται τούτο στους ελληνες πολιτικούς ,ενταυτώ τι να σου κάνει ο άνθρωπος αφού έχει δίπλα του την επαμφοτερίζουσα άποψη του υποχρεωτικού συνεταίρου, και που για να προχωρήσει σε αλλαγές πρέπει να κάνει ελιγμούς που δεν είναι του χαρακτήρα του. Ας εχουμε υπομονή!

      Delete