Friday, August 16, 2013

Στη Σαντορίνη με εντολή Σαμαρά......

Στη Σαντορίνη με εντολή Σαμαρά οι υπουργοί Εσωτερικών και Τουρισμού

Στη Σαντορίνη με εντολή Σαμαρά οι υπουργοί Εσωτερικών και Τουρισμού
Υπό το φως των κεριών οι επισκέπτες στο νησί   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Αθήνα
Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της Σαντορίνης από το νέο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Στο νησί βρίσκεται ήδη με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ενώ αναμένεται και η άφιξη της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

«Σε απρόοπτη βλάβη σε έναν πυκνωτή οφείλεται το νέο μπλακ άουτ» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται και πάλι στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού του τοπικού σταθμού παραγωγής που φθάνει με τις γεννήτριες που έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στο νησί, στα 27MW.

Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στην ημέρα.

Τόνισαν, ωστόσο, ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέση τους σε λειτουργία.

Έως ότου εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31ΜW) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

Ο δήμαρχος του νησιού δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι δεν τον καλύπτουν πλέον οι διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, τον είχαν ενημερώσει πως σύντομα θα αρχίσει σταδιακά η παροχή ρεύματος.

«Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας. Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον» σημείωσε ο κ. Ζώρζος.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment