Wednesday, February 15, 2012

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣΤΟ ΕΝΑ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΛΛΟ
15/02/2012
Τα πρωτοφανή και κοσμογονικά για τα ελληνικά κοινοβουλευτικά χρονικά γεγονότα, με τις αθρόες διαγραφές μετά την εκ μέρους μερίδας βουλευτών και των δύο κομμάτων καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, οδηγούν σε νέους κραδασμούς. 

Πρώτη η διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κυριακή Τεκτονίδου, που είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Θ. Ρομπόπουλο, έστειλε την «απανταχούσα» της με μια σκληρή επιστολή, στην οποία κάνει λόγο για  «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» που «έχει πάρει διαζευκτήριο, μια για πάντα από την κοινωνία». 
Η κ. Τεκτονίδου, που απείχε της ψηφοφορίας και υπογράφει ως «πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και η νυν βουλευτής των πολιτών που την εμπιστεύθηκαν», υπογραμμίζει ότι «αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους μεγαλοπαράγοντες του κόμματος σήμερα, δεν είναι η διαγραφή κάποιων από το ΠΑΣΟΚ αλλά η διαγραφή του ιδίου του Κινήματος από την αντζέντα της κοινωνίας», ειρωνευόμενη μάλιστα τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, καθώς, όπως γράφει, με την αποχή της τον βοήθησε να βρει «τις χαμένες του ηγετικές δεξιότητες». 

Η επιστολή απευθύνεται προς τους ψηφοφόρους της, αλλά είναι σαφές πως τελικός παραλήπτης είναι ο πρόεδρος του Κινήματος. 

«Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εργαζόμενη χρόνια, δεν ήρθα στα βουλευτικά έδρανα για να συμπληρώσω τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότησή μου ημερομίσθια. Δεν έζησα από τις ιδέες μου, αλλά για τις ιδέες μου, που δεν τις παζάρεψα χυδαία σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί την στάση της: 

«Επέλεξα να απέχω από μια ψηφοφορία, γιατί μια Βουλή με κοντινή ημερομηνία λήξης δε νομιμοποιείται με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποφασίζει για ένα τεράστιο θέμα που θα καθορίζει τη ζωή των Ελλήνων για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θέτει εν αμφιβόλω την Εθνική Κυριαρχία. Είναι ντροπή να μοιράζεται στους βουλευτές το κείμενο του κατάπτυστου μνημονίου ελάχιστο χρόνο πριν την ψήφισή του, αποτελεί ύβρι προς τη δημοκρατία η όλη διαδικασία». 

Η κ. Τεκτονίδου αναφέρεται και στη στάση των συναδέλφων της: «Στην κυρία που με απαράδεκτο τρόπο πριν την ψηφοφορία μου είπε πως την αναγκάζω λόγω της αποχής μου να με πάρει στην πλάτη της, απαντώ πως είναι καιρός να το κάνει και αυτή. Τριάντα χρόνια εγώ και οι όμοιοί μου ανιδιοτελώς κουβαλήσαμε αυτήν και τους ομοίους της στη δική μας πλάτη και τους επιτρέπαμε εν λευκώ να διαχειρίζονται τη μοίρα μας, οδηγώντας μας στην απόλυτη καταστροφή. Το βάρος λοιπόν αυτό είναι καρμικής φύσεως και οφείλουν να το σηκώσουν αυτοί και μόνο αυτοί που το δημιούργησαν. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες». 

Παράλληλα, εξαπολύει και βέλη προς τους δελφίνους: «Το ΠΑΣΟΚ επτώχευσε, οι μετοχές του έπεσαν κατακόρυφα στο Πολιτικό Χρηματιστήριο και η αγωνία των παραγόντων είναι ποιος θα είναι ο «Διευθύνων Σύμβουλός» του. Αυτό κι αν είναι πολιτικός αυτισμός!». 

«Διαζύγιο» και ο Γ. Μανώλης 
Σε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά επιδίδεται με δική του ανακοίνωση και ο πρώην βουλευτής Γ. Μανώλης που έχει ήδη παραιτηθεί από το αξίωμα του γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος. 

Ο κ. Μανώλης γνωστοποιεί την απομάκρυνσή του από το κόμμα, δηλώνοντας πως «πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν». 

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα σκληρές κυρίως έναντι του προέδρου του κόμματος:
«Αυτός επέλεξε να αλλάξει δρόμο, κάνοντας τη μεγάλη στροφή, διαγράφοντας το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας και απειλώντας τα στελέχη, ότι αν δεν γίνουν δηλωσίες υπέρ του μνημονίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Συνεχίστε χωρίς εμάς κύριε πρόεδρε, χέρι-χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Άλλωστε, δεν έχετε πια καμία διαφορά»…
 www.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment