Monday, February 16, 2009

επίκαιρο και μη.
04/03/08 04:34 PM

Tuesday, April 10, 2007
Επίκαιρο και μη.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ολι Ρεν, απέστειλε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της «Μακεδονικής Εστίας», Νίκος Μάρτης, με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Μπουτσκόφσκι, και τη δήλωσή του ότι η Ε.Ε. για την ένταξη των Σκοπίων δεν θα επηρεασθεί από την εκκρεμότητα του ονόματος.

Ο κ. Μάρτης χαρακτηρίζει την τοποθέτηση αυτή ως εσφαλμένη και παρουσιάζει πληθώρα στοιχείων με τα οποία αποδεικνύει στον Επίτροπο της Ε.Ε. την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη σκευωρία των Σκοπιανών.

Η επιστολή του κ. Μάρτη, έχει ως ακολούθως:

“Αθήναι τη 16η Ιουνίου 2005

ΠΡΟΣ
Τον κ. Όλι Ρέν
Επίτροπο Αρμόδιο για την διεύρυνση της Ε.Ε.
Βρυξέλλες

Κύριε Ρεν,

Ο επιστολογράφος σας, είμαι Μακεδών. Υπήρξα 12½ χρόνια Υπουργός Κυβερνήσεων του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γ. Ράλλη.

Είμαι Βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 χρόνια Εφ. Αξιωματικός, με συμμετοχή:

α) Στην Μάχη των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης, κατά την Γερμανική εισβολή, τον Απρίλιο 1941,
β) Στην Μάχη Ελ-Αλαμέιν (Αφρικής),
γ) Στην Μάχη Ρίμινι (Ιταλίας), και
δ) Στην Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριον 1944.

Αφορμή της επιστολής μου απετέλεσε η δημοσιευθείσα την 6η Ιουνίου 2005 με αφορμή την πληροφορία της συναντήσεως σας με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Μπουτσκόφσκι, η δήλωση σας ότι η Ε.Ε. για την ένταξη των Σκοπίων δεν θα επηρεασθεί από την εκκρεμότητα του ονόματος.

Η τοποθέτηση αυτή είναι εσφαλμένη.

Ο επί 14 χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδος και εν συνεχεία επί 10 χρόνια Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Μακεδών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο εν ζωή απολαμβάνων ιδιαιτέραν εκτίμηση στην Ε.Ε., με επιστολή του, την 8η Ιανουαρίου 1992, προς τους ηγέτας της Ε.Ε. (Ντοκ. 2), ανέφερε: «Το θέμα του ονόματος της αυτοαποκαλούμενης “Δημοκρατία της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα». Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, είτε ιστορικό είτε εθνολογικό, να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία».

«Είναι αδιανόητο σήμερα, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, να δοθεί μια ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που απέβλεπαν στην έξοδο τους στο Αιγαίο δια του διαμελισμού της Ελλάδος».

Συνέπεια της επιστολής του Έλληνος Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή, την 21η Ιουνίου 1992, στην Διάσκεψη Κορυφής της Λισαβώνος, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αποφάσισε να μην αναγνωρίσει την Δημοκρατία των Σκοπίων, εφόσον στην ονομασία της υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».

Εσφαλμένη είναι και η θέση σας, όπως εξάγεται από το δημοσίευμα, ότι το πρόβλημα της Μακεδονίας είναι πρόβλημα μόνο Ελλάδος και Σκοπίων. Ο σεβασμός εις τον ρόλον και το έργο του Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων διαδόχων του (Ελληνιστική Εποχή), όπως εξάγεται από τα κατωτέρω γεγονότα, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, αλλά κάθε, με στοιχειώδη ιστορική γνώση και λογική, άνθρωπο.

1. Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφήν του γνωστού συγγραφέως Staffan Stolpe, σε μελέτη των το 1995 για την Μακεδονία, γράφουν:

«Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία. Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων διότι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο».

2. Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες διάδοχοι του μετέδοσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό και καθιέρωσαν την Ελληνική ως μόνη γλώσσα των λαών, με συνέπεια η Παλαιά Διαθήκη να μεταφρασθεί στην Ελληνική, η Καινή Διαθήκη να γραφεί στην Ελληνική και ο Χριστιανισμός να μεταδοθεί εις ολόκληρον τον κόσμο με την Ελληνική.

Το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός δεν αφορά βέβαια μόνο τους Έλληνες.

3. Ο Σοβιετικός Ακαδημαϊκός Αβραάμ Ράνκοβιτς, στο βιβλίο του «Ελληνιστική Εποχή», γράφει: «Ο πολιτισμός που δημιούργησε ο Αλέξανδρος και οι διάδοχοι του κληρονομήθηκαν από την Ρώμη, το Βυζάντιο, τους λαούς της πρόσω Ασίας και μας επηρεάζει και σήμερα».

4. «Η διανοητική συνάντηση Ελλήνων και Αράβων (ως συνέπεια της μεταδόσεως της Ελληνικής Παιδείας από τον Στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου), - έγραψε εις τους TIMES της Νέας Υόρκης το 2001 ο Dennis Overbye – υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα συμβάντα της Ιστορίας και το μέγεθος και οι συνέπειες της είναι τεράστια, όχι μόνο για το Ισλάμ, αλλά και για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο». .

Η Δημοκρατία των Σκοπίων με όνομα «Μακεδονία», θεωρουμένη μόνο με τα ανωτερώ γεγονότα, αποκαλύπτεται ως μεγάλη πολιτική και ιστορική απάτη και είναι αδιανόητο η Ε.Ε. να διακινδυνεύσει το κύρος και την σοβαρότητα της, όχι μόνο αν παρακάμψει το θέμα του ονόματος της, αλλά και εάν δεν λάβει θέση καταγγέλοντας την, διότι μοιραίως θα υποχρεώσει την Ελλάδα να ασκήσει Βέτο, που υποχρεούται η Ε.Ε. να ασκήσει και βάση των Άρθρων 2 και 3 του Συμφώνου Σταθερότητος του 2001 (σελ. 43-45 του βιβλίου).

Κύριε Ρεν,

Δεν ανέφερα τοιχαίως την ιδιότητα μου ως Βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διότι έλαβα μέρος εις την Μάχην των Οχυρών της Μακεδονίας και Θράκης κατά την Γερμανικην επίθεσιν κατά της Ελλάδος το 1941 και μόνο από την θεώρηση της Μάχης αυτής αποκαλύπτεται η απάτη αυτή.

Πριν όμως αναφερθώ στην Μάχη αυτή, σας υπενθυμίζω ότι τον Οκτώβριο 1940, όταν η Ευρώπη είχε υποταχθεί εις τον Χίτλερ με τον Στάλιν σύμμαχο του, η Φασιστική Ιταλία, επετέθη κατά της Ελλάδος η οποία ενίκησε την Ιταλία.

Η ήττα της Ιταλίας οδήγησε τον Χίτλερ να αποφασίσει, με σύμφωνο γνώμη του Στάλιν, να επιτεθεί κατά της Ελλάδος, όπως αναλύω εις τις σελ. 22-27 του βιβλίου “The USA and the Case of Macedonia”, το οποίο και σας αφιερώνω, αλλά και διότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος δήλωσε εις τον Ήντεν, Υπουργό Εξωτερικών της Βρεττανίας, ότι η Ελλάς θα πολεμήσει και μόνη κατά της Γερμανίας, γεγονός που αρνήθηκαν στον Ήντεν οι Γιουγκοσλάβοι και οι Τούρκοι.

Η Ελλάς μόνη στην Ευρώπη, με ουσιαστική συμμετοχή Άγγλων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών στην Κρήτη, εμάχετο κατά του Άξονα 214 μέρες, όταν η Γαλλία υπέκυψε σε 45 μέρες.

Κατά την επίθεση των Γερμανών στα Οχυρά Μακεδονίας και Θράκης, τον Απρίλιο 1941, Μακεδονία από τον 8ο αιώνα π.Χ. και από το 1912 (σελ. 21 του βιβλίου) υπήρχε μόνο στην Ελλάδα (Ντοκ. 4). Την ίδια ημέρα οι Γερμανοί εισέβαλαν και στα Σκόπια, πρωτεύουσα όχι της Μακεδονίας αλλά της Βαρντάσκα (Ντοκ. 5).

Η επίθεση της Γερμανίας κατά της Ελλάδος είχε ως συνέπεια:

1. Την αναβολή της Γερμανικής επιθέσεως κατά της Σοβιετικής Ένωσης, με συνέπεια την αφετηρία της ήττας των Γερμανών στην Ευρώπη [ομολογία Χίτλερ στην φίλη του Ράιφενσταλ (σελ. 26 του βιβλίου), δήλωση Καϊτέλ στη Δίκη της Νυρεμβέργης (σελ. 26), δήλωση Ήντεν την 24.9.1942 (σελ. 25) και δήλωση Στρατηγού Αλεξάντερ (σελ. 27)].

2. Την επικράτηση στη Γιουγκοσλαβία του Κομμουνιστού Τίτο, ο οποίος υλοποιώντας την από το 1921 απόφαση της Κομιντέρν και των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων (και του Κ.Κ.Ε.) για απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα, την 2α Αυγούστου 1944, ανήγγειλε την ίδρυση Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τον Σεπτέμβριο 1944, με την αποχώρηση από τα Σκόπια Βουλγάρων και Γερμανών, εισήλθε στα Σκόπια και δημιούργησε στα χαρτιά τα ανύπαρκτα στοιχεία του ψευδομακεδονικού Έθνους των Σκοπίων:

α) Το 1945 Κυβέρνηση και Βουλή Μακεδονική.
β) Το 1944 ονόμασε το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα που ομιλείτο στα Σκόπια «Μακεδονικη Γλώσσα» και μόνο το 1945, μετά από επεξεργασία έγινε η 6η επίσημη γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας.
γ) Το Αθεϊστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Τίτο μόνο στα Σκόπια, το 1968, ίδρυσε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας, που δεν την αναγνωρίζει καμία Ορθόδοξη Εκκλησία και την αποκήρυξε προ εβδομάδων το Πατριαρχείο της Σερβίας.
δ) Αυτονομασθέντες Μακεδόνες συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του κόσμου ότι ανεφέρετο στη Μακεδονία και οικειοποιήθηκαν όλα τα γεγονότα και πρόσωπα όπoυ έδρασαν στη Μακεδονία και μόνο το 1969 κυκλοφόρησαν την «Ιστορία του ψευδομακεδονικού Έθνους», που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη.

Με βασικό υπόβαθρο τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες, ανακάλυψαν μετά το... 1950 ότι ως Σλάβοι τον 6ο αιώνα ενώθηκαν με τους μη Έλληνες Μακεδόνες και έγιναν αυτοί Μακεδόνες.

Επόμενο ήτο όλες οι θέσεις των να είναι απάτες και ψεύδη, όπως π.χ.

1. Την Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε. και FYROM του 2001, εις την επίσημο Ιστοσελίδα της Κυβερνήσεως των, την εμφάνισαν ως Συμφωνία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (όχι FYROM) αφ’ ενός και αφετέρου των 15 χωρών της Ε.Ε. (όχι της Ε.Ε.) και παρουσίασαν και την Ελλάδα ότι υπέγραψε Συμφωνία με Δημοκρατία της Μακεδονίας (Ντοκ. 21). Οι αρμόδιοι της Ε.Ε. δεν κατήγγειλαν την απάτη αυτή, με συνέπεια το Ισραήλ να υπογράψει Συμφωνία με αντισυμβαλλόμενη την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι, κατά δήλωση του Γεν. Γραμματέως του Υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ, η Δημοκρατία αυτή θα ενταχθεί στην Ε.Ε.

2. Εξαπάτησαν το 1986 το Βατικανό και παρουσίασαν εικόνες Βυζαντινές Ελληνικές ως Μακεδονικές. Με την διαμαρτυρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, το Βατικανό ζήτησε συγνώμη και δήλωσε ότι: «Παγιδευθήκαμε από τους Σκοπιανούς».

3. Το Ίλιντεν, που το θεωρούν την Εθνική τους εορτή, δηλ. την εξέγερση Βουλγάρων το 1903 κατά των Τούρκων, την παρουσιάζουν ως εξέγερση Μακεδόνων.

Τους διαψεύδουν οι Πρόξενοι Η.Π.Α., Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας που έζησαν τα γεγονότα στο Μοναστήρι (Μπιτόλα) το 1903 και με τις Αναφορές των (70 εν συνόλω) εις τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους πληροφορούν ότι ήταν εξέγερση Βουλγάρων (Ντοκ. 17, σελ. 101-106).

Την αυτή αναφορά έκανε και ο Τούρκος Πρέσβυς στη Γαλλία στον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών (Ντοκ. 18).

4. Ψεύδονται ότι ο Σαμουήλ ήτο Μακεδών, ενώ ήτο Βούλγαρος (Ντοκ. 28).,

5. Ψεύδονται ότι μοιράστηκε η Μακεδονία. Οι Συνθήκες Βουκουρεστίου δεν αναφέρουν πουθενά την λέξη «Μακεδονία» (Ντοκ. 15 και 16).

6. Ψεύδονται ότι η Γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήτο η Ελληνική.

Εις το Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών έχουν συγκεντρωθεί 5.000 ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας και 11.000 ονόματα Μακεδόνων. Προκαλούνται οι Σκοπιανοί και όσοι δέχονται τις θεωρίες τους να φέρουν ΜΙΑ, μόνο ΜΙΑ επιγραφή της λεγομένης «Μακεδονικής Γλώσσας».

Κύριε Ρεν,

Με την Συνθήκη του Μάαστριχτ ετέθησαν η Παιδεία και ο Πολιτισμός ως νέοι τομείς ενδιαφέροντος της Ε.Ε.

Βασικοί ισχυρισμοί των Σκοπιανών είναι ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, ότι Έλληνες δεν έζησαν στη Μακεδονία και ότι η γλώσσα των Μακεδόνων δεν είναι η Ελληνική.

Οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύδονται από κείμενα της Καινής Διαθήκης και ιδιαίτερα από τις Πράξεις των Αποστόλων που αναφέρονται εις την άφιξιν του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία το 50 μ.Χ. Συγκεκριμένα:

α) Ο Απόστολος Παύλος επήγε στις πόλεις Βέρροια, Θεσσαλονίκη, Φιλίππους, δηλαδή πόλεις οι οποίες αιώνες προηγουμένως, δηλ. προ της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου και το 50 μ.Χ., είχαν, αλλά και έκτοτε μέχρι σήμερα έχουν τα αυτά ελληνικά ονόματα.
β) Αποκαλύπτονται ότι μισό αιώνα εξαπατούν γενεές Σκοπιανών και άλλων χωρών προβάλλοντας σε χάρτη που υπάρχει και στα σημερινά σχολικά βιβλία της FYROM, ότι Έλληνες δεν έζησαν στην Μακεδονία (Ντοκ. 9), διότι ο Απόστολος Παύλος συνάντησε στη Θεσσαλονίκη και Βέρροια «Έλληνες και Ελληνίδες που επίστευσαν» (ΙΖ 4, 12) και
γ) Το γεγονός ότι η Μακεδονία κατοικείτο από Έλληνες και ότι η Γλώσσα των Μακεδόνων ήτο η Ελληνική, επιβεβαιούται, εκτός από τις χιλιάδες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας και από το γεγονός ότι ο Απόστολος Παύλος μίλησε ελληνικά και έγραψε τις επιστολές του και προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και στους κατοίκους των Φιλίππων στην Ελληνική.

Μόνο το ανωτέρω γεγονός, εάν θέλει η Ε.Ε. να προβάλει ότι ενδιαφέρεται για Παιδεία και Πολιτισμό, αλλά και για το κύρος και την σοβαρότητα της, επιβάλλεται όχι μόνο να μην αγνοήσει το θέμα του ονόματος, αλλά θα πρέπει, βάσει των Άρθρων 2 και 3 του Συμφώνου Σύνδεσης και Σταθερότητος, να πάρει θέση για την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και των Μακεδόνων ως Ελλήνων, που επιβεβαιούται:

1) Από κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης (σελ. 138-140 του βιβλίου).

2) Από κείμενα της Καινής Διαθήκης. Πράξεις των Αποστόλων (ΙΣΤ 9, 10 και ΙΖ 4, 12).

3) Από κείμενα Αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων, Εβραίων συγγραφέων (σελ. 135-143 του βιβλίου), αλλά και εις τις σελ. 48-57 του βιβλίου, όπου και αι θέσεις:
α) Του Καγκελαρίου της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ (Ντοκ. 22),
β) Του τ. Προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ ντ’ Εσταίν (Ντοκ. 25) και
γ) Η δήλωση του αειμνήστου Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν (σελ. 50 του βιβλίου).


4) Από την συμμετοχή των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτυονίες (Ντοκ. 6).

5) Από τα Αρχαία Ελληνικά Θέατρα στην Μακεδονία και Σκόπια (Ντοκ. 7) (σελ. 79-80 του βιβλίου). Ως γνωστόν Αρχαία Θέατρα είχαν μόνο οι Έλληνες.

6) Από την δήλωση του Μακαριστού Πάπα Ιωάννη Παύλου (σελ. 54 και Ντοκ. 25 και 26 του βιβλίου “The USA and the Case of Macedonia”).

Αλλά η ταυτότητης των Μακεδόνων ως Ελλήνων και η αποκάλυψη της απάτης των Σκοπιανών ως Μακεδόνων, αποκαλύπτεται και από τα κατωτέρω γεγονότα:

1. Συνθήκη Αγίου Στεφάνου (1878). Αναφέρονται στην διένεξη Ελλήνων-Βουλγάρων.
2. Συνθήκη Βερολίνου (1878). Αναφέρονται στην διένεξη Ελλήνων-Βουλγάρων.
3. Μακεδονικός Αγών (Ελλήνων κατά Βουλγάρων) (1903-1908).
4. Απογραφή Τούρκων (1905). (Ντοκ. 13). Δεν απεγράφη ούτε ένας Μακεδών.
5. Βουλευτικές Εκλογές Τούρκων (1912), με συμμετοχή και των Μειονοτήτων (Ντοκ. 14), όπου πλην των Τούρκων υποψηφίων ήσαν Βούλγαροι και Έλληνες στο Μοναστήρι. Ανύπαρκτοι οι Μακεδόνες.
6. Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος (1912) (Αγώνας Ελλήνων, Σέρβων, Βουλγάρων, Μαυροβουνίου κατά Τούρκων).
7. Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος (1913) (Αγώνας Ελλήνων, Σέρβων, Ρουμάνων κατά Βουλγάρων).
8. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918) (Στη Βαλκανική - Σέρβοι, Έλληνες και Γάλλοι κατά Γερμανών, Τούρκων και Βουλγάρων).
9. Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1940-1945) (Στην Βαλκανική - Έλληνες και Σέρβοι κατά Γερμανών και Βουλγάρων).

Σε όλα τα ανωτέρω γεγονότα πουθενά δεν εμφανίζονται Μακεδόνες, αλλά μόνο Τούρκοι, Σέρβοι, Έλληνες, Βούλγαροι.

Στερείται σοβαρότητος και είναι προκλητική η ονομασία των Σκοπίων ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας διότι:

Τα Σκόπια:
α) Κατά την αρχαιότητα και τη Ρωμαιοκρατία ήταν πρωτεύουσα της Δαρδανίας.
β) Κατά την Τουρκοκρατία, πρωτεύουσα του Κοσόβου, και
γ) Από το 1912-1944, πρωτεύουσα της Βαρντάσκα.

Πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη (ή κατά τον Στράβωνα «Μητρόπολη της Μακεδονίας»), επί 23 αιώνες, με έντονη παρουσία στην Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ιστορία.

Χάρτης που υπάρχει και στα σημερινά βιβλία της FYROM, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου (Ντοκ. 10, σελ. 87-89), με σύνορα της Ελλάδος τον Όλυμπο και την ονομασία της Θεσσαλονίκης από τους Σκοπιανούς «Σολούν», η Θεσσαλονίκη όχι μόνο να μην προβάλλεται ως η από αιώνων πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά να μην προβάλλεται και ως πόλη της Ελλάδος (Ντοκ. 9, σελ. 84-86).

Κύριε Ρεν,

Η Ελλάς περισσότερο από κάθε άλλη χώρα επιθυμεί και έχει σοβαρότατα συμφέροντα η Δημοκρατία αυτή να διατηρηθεί και ευημερήσει, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκαταλείψει τα κλοπιμαία ελληνικά ονόματα και αποκτήσει νέο όνομα, όπως δήλωσε και ο Τόμας Νάιλς ως Υφ. Εξωτερικών των Η.Π.Α. το 1992 στην Επιτροπή του Κογκρέσου.

Με νέο όνομα μόνο θα διασφαλισθεί η ειρήνη, διότι θα παύσουν οι γειτονικοί λαοί να χρησιμοποιούν τους ομοεθνείς των για πολιτικές επιδιώξεις και θα παύσουν οι Σκοπιανοί να ισχυρίζονται ψευδόμενοι ότι υπάρχουν στις γειτονικές χώρες Μακεδονικές μειονότητες που πιέζονται, με συνέπεια κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή.

Η Μακεδονία από της κατακτήσεως της από τους Ρωμαίους έπαυσε να υπάρχει ως ανεξάρτητο Κράτος, όπως και τα άλλα ελληνικά Κράτη και έκτοτε εμφανίζεται ως επαρχία της Ελλάδος.

Είναι αδιανόητο συνεπώς, αντίθετο προς την κραυγαλέα ιστορική αλήθεια και προσβλητικό για κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη ιστορική γνώση, το να αναγνωρισθεί άλλο ανεξάρτητο κράτος με όνομα Μακεδονία που αποδεδειγμένα - με ομολογία Στάλιν (Ντοκ. 12, σελ. 91-93) – δόλια το απέκτησε.

Το εσφαλμένο της θέσεως σας, ότι η ένταξη των Σκοπίων δεν θα επηρεασθεί από την εκκρεμότητα του ονόματος, επιβεβαιώνεται από τις κατωτέρω δύο θέσεις.

1. Η Ακαδημία Αθηνών, με ομόφωνο Απόφαση της Συγκλήτου, την 17η Ιανουαρίου 1992, αποφάνθει ότι:

«Η ψευδεπίγραφη “Mακεδονία“ διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία που είναι τμήμα της Ελλάδος και κατοικείται από Έλληνες. Η Δημοκρατία αυτή έχει δικαίωμα να γίνει ανεξάρτητο Κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα Κράτος στον κόσμο. Να χρησιμοποιεί ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις» (Ντοκ. 11).

2. Με δεδομένο ότι οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες, είναι αδιανόητο να δέχεστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ως «Μακεδόνας», διότι θα αποτελεί ύβριν στην μνήμη του αειμνήστου Μακεδόνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και ύβρις κατά του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του Μακεδόνα Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, θα αποτελεί και προσβολή των ανά τον κόσμο πραγματικών Μακεδόνων, διότι θίγεται το δικαίωμα της Εθνικής ταυτότητός των.
Με εκτίμηση,
Νίκος Μάρτης
πρώην Υπουργός
Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»”

Posted by lornion at 6:45 AM

No comments:

Post a Comment