Sunday, September 13, 2015

Μεγάλη η πόλωση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη η πόλωση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
12/09/2015

Στο επόμενο ντιμπέιτ, το οποίο αυτή τη φορά θα γίνει ανάμεσα στους δύο βασικούς μονομάχους, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στραμένο το βλέμμα.

Αν και όπως έγινε γνωστό θα επιτρέπεται ο απευθείας διάλογος των δύο πολιτικών αρχηγών, η τηλεμαχία δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πιο... ζωντανή.

Πάντως οι, Θόδωρος Μιχόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Πηνελόπη Γαβρά, Κώστας Καραγκούνης από τη Ν.Δ. συμφώνησαν μόνο στο να αυξηθεί ο χρόνος για τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών και ο κάθε δημοσιογράφος, από τους επτά που παραμένουν, να ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα, ενώ θα υπάρξουν δύο ή τρία διαφημιστικά διαλείμματα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η Νέα Δημοκρατία, αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις του ντιμπέιτ.
Όπως υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την αρχή της προεκλογικής περιόδου «έχει ξεκαθαρίσει ότι, προκειμένου να γίνει δημόσιος διάλογος και να ενημερωθούν οι πολίτες, συμμετέχει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε οποιαδήποτε συζήτηση Πολιτικών Αρχηγών και με οποιαδήποτε διαδικασία».
Στο μεταξύ, όπως δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις η μάχη θα δοθεί στήθος με στήθος.
Δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο δείχνει διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 0,3% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 24,7%.
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,9%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6% το Ποτάμι με 4,4% και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,1%. 
Αντίθετα, εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, με ποσοστά 2,6% και 2,4% αντίστοιχα.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην έρευνα σε θετικές γνώμες, με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.elzoni gr

No comments:

Post a Comment