Tuesday, September 1, 2015

Ζεσταίνεται... το πολιτικό θερμόμετρο μέρα με την μέρα

Σε αναμονή για τις λίστες των κομμάτωνΖεσταίνεται... το πολιτικό θερμόμετρο μέρα με την μέρα
01/09/2015
Στην τελική ευθεία για τις πρόωρες κάλπες κινείται όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ακονίζουν τα κομματικά τους μαχαίρια, καθώς τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η διεξαγωγή ή όχι ενός ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκφράστηκε θετικά απέναντι στην πρόταση του επικεφαλής της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη να υπάρξουν δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, μια με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μία μόνο με τον τέως πρωθυπουργό.
Στο μεταξύ, οι οριστικές αποφάσεις για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθούν σε ειδική συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ έως το Σάββατο.

Παράλληλα, στη ΝΔ ανέφεραν ότι μέχρι την Πέμπτη θα είναι έτοιμες οι λίστες του κόμματος και περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις κυρίως του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Από την πλευρά της, αισιόδοξη για την Ελλάδα εμφανίστηκε η Άγκελα Μέρκελ.

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές.
«Έχουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε η Μέρκελ, στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο.
Η καγκελάριος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Γερμανία ήταν απομονωμένη στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς και την υπόθεση ότι η εικόνα της χώρας επλήγη λόγω των χειρισμών της γερμανικής κυβέρνησης.
Δήλωσε δε ότι η Ευρώπη έδρασε ενωμένη και στο θέμα της Ελλάδας, ενώ σημείωσε ότι η ίδια αισθάνεται «εντάξει» με τον εαυτό της.
Την ίδια ώρα, την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

No comments:

Post a Comment