Wednesday, July 8, 2015

ΝΔ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΝΔ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
08/07/2015
«Εθνική Κόκκινη Γραμμή είναι η συμμετοχή στο ευρώ και στην Ευρώπη», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.
«Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει την ομόφωνη, πλην του ΚΚΕ, απόφαση στο χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για συμφωνία εντός του ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης.
«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και ο κ. Τσίπρας οφείλει να φέρει, όπως υποσχέθηκε, συμφωνία που θα κρατά τη χώρα στην Ευρωζώνη».
ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη
«Μετέφερα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη με την ΕΕ. Έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και από τους πολιτικούς αρχηγούς, που συναντηθήκαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει στη σύναψη μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία συμμετείχε σε σύσκεψη με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες στις Βρυξέλλες.
Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως πρέπει να ξεπεραστούν «οι ακραίες εμμονές και τα λάθη που έγιναν στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης και εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα αξίζει αυτή την προοπτική. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανταποκριθεί».
Τέλος, κάλεσε τους Ευρωπαίους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, ο οποίος «έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορεί να γίνει τώρα θύμα του αδιεξόδου, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση».

No comments:

Post a Comment