Tuesday, March 17, 2015

Μεγιστάνας ύποπτος για σειρά φόνων

ΣΥΛΛΗΨΗ 71ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Μεγιστάνας ύποπτος για σειρά φόνων

Πάμπλουτος Αμερικανός, απόγονος εκκεντρικής οικογένειας μεγιστάνων της νεοϋορκέζικης αγοράς ακινήτων, συνελήφθη το Σάββατο από πράκτορες του FBI σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης ως ύποπτος για σειρά δολοφονιών.

Ο Νταρστ συνελήφθη μία μέρα πριν προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ». Σ' αυτό ο 71χρονος ακούγεται να ψιθυρί
Ο Νταρστ συνελήφθη μία μέρα πριν προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του με τίτλο «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ». Σ' αυτό ο 71χρονος ακούγεται να ψιθυρίζει: «Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά», αγνοώντας ότι το ασύρματο μικρόφωνο που είχε επάνω του ήταν ενεργοποιημένο
Δεν πρόκειται για ήρωα που «γέννησε» η πένα κάποιου ευφάνταστου σεναριογράφου, αλλά για αληθινό άνθρωπο, τον Ρόμπερτ Νταρστ, ο οποίος συνελήφθη μία μέρα πριν προβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO το έκτο και τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του με τίτλο «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ».

Σ' αυτό το επεισόδιο ακούγεται ο 71χρονος Νταρστ να μονολογεί ψιθυριστά: «Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά», αγνοώντας ότι το ασύρματο μικρόφωνο που είχε στερεωμένο επάνω του για τα γυρίσματα παρέμεινε αναμμένο όταν πήγε στην τουαλέτα.
Η σύλληψή του έγινε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Λος Αντζελες και ετέθη υπό κράτηση για τη δολοφονία, το 2000, της τότε φίλης του Σούζαν Μπέρμαν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Το ντοκιμαντέρ περιέγραφε τη ζωή του Νταρστ -από την αριστοκρατική του ανατροφή στη Νέα Υόρκη, στην πτώση του και τη φυλάκισή του στο Τέξας- και την ανάμειξή του σε τρεις δολοφονίες τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξαφάνιση της συζύγου του, Καθλίν Νταρστ, η οποία εξαφανίσθηκε έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχική κατοικία του ζεύγους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το 1982, αφού λίγες μέρες πριν είχε εκφράσει την επιθυμία της να πάρει διαζύγιο. Τη νύχτα της εξαφάνισής της είχε τσακωθεί άσχημα με τον Νταρστ, σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακού φίλου τους που είπε επίσης ότι η Νταρστ τον φοβόταν.
Το 2000, βρέθηκε δολοφονημένη με μία σφαίρα στο κεφάλι η συγγραφέας Σούζαν Μπέρμαν στο Λος Αντζελες η οποία εκείνη την περίοδο ερευνούσε την υπόθεση της εξαφάνισης της Καθλίν Νταρστ. Ο Νταρστ έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι δολοφόνησε την Μπέρμαν.
Εναν χρόνο αργότερα, βρέθηκε διαμελισμένο το πτώμα του γείτονά του, Μόρις Μπλακ. Μία απόδειξη σε μία από τις σακούλες με τα μέλη του Μπλακ οδήγησε στον Νταρστ, ο οποίος και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του. Απαλλάχθηκε ωστόσο στο δικαστήριο, αφού έπεισε τους ενόρκους ότι όσο ζούσε στο Τέξας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και υποδυόμενος τον μουγκό, πυροβόλησε τον γείτονά του, διαμέλισε το πτώμα του και το πέταξε στο Γκάλβεστον Μπέι, ευρισκόμενος σε... νόμιμη άμυνα.
Ο αδελφός του
Επίσης, λέγεται ότι είχε σχεδιάσει και τη δολοφονία του αδελφού του, Ντάγκλας, κάτι το οποίο έχει αρνηθεί χωρίς όμως να έχει πείσει το υποψήφιο θύμα, που δήλωσε «ανακουφισμένος και ευγνώμων σε όσους συντέλεσαν στη σύλληψή του». «Ελπίζουμε (η οικογένεια) να λάβει την τιμωρία που του αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση του Ντάγκλας Νταρστ.
Οι δικηγόροι του δείχνουν να έχουν διαφορετική άποψη: «Δηλώνει αθώος εδώ και 10 χρόνια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει» διαβεβαίωσε ο δικηγόρος του Τσιπ Λούις, που πιστεύει επίσης ότι η σύλληψη έγινε για να συμπέσει με το φινάλε του ντοκιμαντέρ.
To FBI, ωστόσο, θεωρεί ότι ο Νταρστ επιδίωκε να φύγει από τις ΗΠΑ καθώς είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης με ψεύτικο όνομα (Εβερετ Γουόρντ), είχε πληρώσει με ρευστό και είχε πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
Η οικογένειά του τον έχει αποκηρύξει
Η οικογένεια Νταρστ, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, έχει αποκηρύξει εδώ και χρόνια τον Ρόμπερτ.
Ο πρωτότοκος γιος του, Σέιμουρ Νταρστ, του οποίου η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και 100 χρόνια στην αγορά ακινήτων και μεταξύ άλλων διαχειρίζεται το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1, κτίριο που ανήκει στο σύμπλεγμα κτιρίων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν και που θεωρείται ο υψηλότερος ουρανοξύστης στο δυτικό ημισφαίριο, αποξενώθηκε από την οικογένεια όταν ο πατέρας του επέλεξε τον αδελφό του, Ντάγκλας, ως διάδοχό του.
Δράματα
Ηδη από τα 7 του «πρωταγωνιστούσε» σε δράματα, καθώς ο πατέρας του τον είχε φωνάξει στην ταράτσα κτιρίου προκειμένου να πείσει τη μητέρα του να μην πηδήξει - δεν τα κατάφερε, ωστόσο είχε φύγει πριν αυτή βουτήξει στο κενό.
Ο Ντάγκλας τον κατηγόρησε ότι σχεδίασε να τον δολοφονήσει και μάλιστα το 2012 και το 2013 η οικογένεια είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επειδή συχνά εμφανιζόταν στα σπίτια τους και τους έβριζε, ισχυριζόμενοι ότι τον φοβούνταν.
Υποθέσεις
Τρία εγκλήματα χωρίς τιμωρία
  • 1982: Εξαφανίζεται η σύζυγός του Καθλίν Νταρστ ύστερα από καβγά τους στο εξοχικό τους. Ανακηρύσσεται νεκρή μερικά χρόνια αργότερα και ο Νταρστ παντρεύεται ξανά το 2000 τη μεσίτρια Ντέμπρα Λι Τσάρταν, 14 χρόνια νεότερή του.
  • Παραμονή Χριστουγέννων 2000: Βρίσκεται δολοφονημένη με μία σφαίρα στο κεφάλι η συγγραφέας Σούζαν Μπέρμαν. Ερευνούσε την υπόθεση εξαφάνισης της Νταρστ.
  • Οκτώβριος 2001: Στα νερά του Γκάλβεστον Μπέι βρίσκονται σακούλες απορριμάτων με το διαμελισμένο σώμα του Μόρις Μπλακ, γείτονα του Νταρστ.
  • Νοέμβριος 2003: Απαλλάσσεται από την κατηγορία δολοφονίας του Μπλακ, αφότου πείθει τους ενόρκους ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

No comments:

Post a Comment