Thursday, January 22, 2015

Κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη

Η σύγκρουση με την Ευρώπη θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα που επιλέγει αυτήν την ώρα την τυφλή σύγκρουση με την Ευρώπη και τον τζούφιο παλικαρισμό
Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα που επιλέγει αυτήν την ώρα την τυφλή σύγκρουση με την Ευρώπη και τον τζούφιο παλικαρισμό
«Μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη, αν έρθουμε σε σύγκρουση μαζί της», τόνισε και έθεσε τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Οπως είπε, σε αυτές θα κριθεί αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη ή θα απομονωθεί από φίλους και συμμάχους, αν η Ελλάδα θα γίνει φυσιολογική χώρα, θα σταθεί όρθια, θα αναπτυχθεί ή θα ξαναβυθιστεί στα Μνημόνια, στα ελλείμματα και στην ύφεση.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως την Κυριακή συγκρούονται δύο κόσμοι και ανοίγονται δύο δρόμοι: Από τη μία, η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε και από την άλλη, η Ελλάδα του κρατισμού και των ψεμάτων που δεν αντέχουμε άλλο. Η Ελλάδα που τη σέβονται και την υπολογίζουν όλοι και από την άλλη η Ελλάδα της απομόνωσης και των τριτοκοσμικών φαντασιώσεων. Η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια στην ανάπτυξη και η Ελλάδα που επιστρέφει στα Μνημόνια, στην ύφεση και τη μιζέρια, όπως είπε.
Μιλώντας σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο κατάμεστο Βελλίδειο, ο Α. Σαμαράς επισήμανε πως την ερχόμενη Κυριακή παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος για το αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο ή αν θα βουλιάξει πάλι στο αμαρτωλό χθες. «Εστω και με μία ψήφο διαφορά, το πρώτο κόμμα -να θυμάστε- παίρνει πρόσθετες 50 έδρες! Και από μία ψήφο μπορεί να κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ή αν θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανέναν σύμμαχο να παλεύει με τις συνιστώσες του για να βυθίσει τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε και πρόσθεσε: «Αλλωστε, αν τέτοια ασυναρτησία δείχνουν πριν τις εκλογές, σκεφτείτε τι θα συμβεί μετά, αν ποτέ κληθούν να κυβερνήσουν».
Κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη
Ανοιγμα στο Κέντρο
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του μετριοπαθούς Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, σε «ανθρώπους νοικοκυραίους που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμμια», όπως είπε. «Δεν έχει καμία σημασία ούτε ποιο θα είναι το τρίτο, ούτε ποιο θα είναι το τέταρτο ή το πέμπτο κόμμα την Κυριακή. Σημασία έχει ποιο κόμμα θα είναι το πρώτο, έστω και με μία ψήφο διαφορά. Γιατί το πρώτο κόμμα είναι αυτό που παίρνει τις 50 έδρες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος και καθορίζει αν η επόμενη κυβέρνηση θα έχει φιλοευρωπαϊκό κορμό ή όχι», ανέφερε.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ
Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα που δεν έχει όριο και ότι τη στιγμή που η Ευρώπη στρέφεται προς την ανάπτυξη και την ποσοτική χαλάρωση και εγκαταλείπει το δόγμα της λιτότητας, επιλέγει αυτή την ώρα την τυφλή σύγκρουση και τον τζούφιο παλικαρισμό. «Δεν μπορεί μια μειοψηφία αλαζονικών μαθητευόμενων μάγων να χαντακώσει τον τόπο και το μέλλον του», είπε.
Παρών από Καραμανλή
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, παραβρέθηκε στη χθεσινή ομιλία του Α. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τον κόσμο που είχε κατακλύσει το σύνολο του Βελλίδειου, τον προθάλαμο, αλλά και τον υπαίθριο χώρο έξω από αυτό. Ο πρωθυπουργός μπαίνοντας στην αίθουσα κατευθύνθηκε προς τα πρώτα καθίσματα και είχε εγκάρδια χειραψία με τον Κ. Καραμανλή.
Β. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Β. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΙΠΑΝ
Γεωργία Αθανασιάδου
Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ψηφίσει λογικά και δεν θα παρασυρθεί από τα εύκολα λόγια. Με τον ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύουμε να βγούμε από το ευρώ.
Β. Χατζηκωνσταντίνου
Μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα, αλλά δύσκολα. Δεν υπάρχει χρόνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 80 διαφορετικά μυαλά και δεν τον εμπιστεύεται κανείς για να συγκυβερνήσει. Θα ξαναπάμε σε εκλογές.
Βικτωρία Πιλαφτσή
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΙΛΑΦΤΣΗ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΙΛΑΦΤΣΗ
Μέχρι και το τελευταίο λεπτό συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί η μάχη είναι κρίσιμη. Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κάθε αναποφάσιστο. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει συνειδητά.
Σωτήριος Γρόλιος
Είμαι αισιόδοξος. Ασε τι λένε τα γκάλοπ. Οταν φτάσει ο ψηφοφόρος στην κάλπη, θα σκεφτεί την πατρίδα και τους κινδύνους που διατρέχει. Ο Σαμαράς είναι μεγάλος πατριώτης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ  ETHNOS

No comments:

Post a Comment