Thursday, January 22, 2015

Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή μετράει και η τελευταία ψήφος

Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή μετράει και η τελευταία ψήφος
22/01/2015
«Σημασία δεν έχει ποιο κόμμα θα βγει τρίτο ή τέταρτο, αλλά ποιος θα βγει πρώτο, για να σχηματίσει κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Όπως υπογράμμισε από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ακόμη και μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, γιατί το πρώτο κόμμα είναι αυτό που παίρνει τις 50 έδρες και μπορεί να καθορίσει το μέλλον της πατρίδας.
«Είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα, όχι αυτοί που θέλουμε να εκδικηθούμε. Είμαστε η παράταξη που θέλουμε να ενώσουμε, όχι να ξεκαθαρίσουμε παλιούς λογαριασμούς», σημείωσε.
Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις οικονομικές προτάσεις προειδοποιώντας πως εάν έρθει σε ρήξη με τους εταίρους μας τότε θα παγώσουν τα κονδύλια που περιμένουμε από την ΕΕ.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «εάν χάσουμε κονδύλια του ΕΣΠΑ, αγροτικά κονδύλια, τότε θα είναι το τέλος του αγρότη, των μεγάλων έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ετοιμάζει φοροκαταιγίδα.
«Αναλογιστείτε πόσες φορές αναγκάστηκαν να μαζέψουν τις ασυναρτησίες που έλεγαν. Είπαν ότι θα τυπώσουν χρήμα, ότι θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες, ότι θα εκδώσουν έντοκα με υποχρεωτικό δανεισμό από τον μικροκαταθέτη, ότι θα βάλλουν ανώτερο συντελεστή στο 60%, θα κρατικοποιήσουν τις αερογραμμές την ακτοπλοία, θα ακυρώσουν τις μεγάλες επενδύσεις όπως της COSCO, ότι θα καταργήσουν το ΑΣΕΠ, ότι θα βάλλουν φόρους στο χρηματιστήριο και ότι θα βάλλουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού σαν να είμαστε Βόρεια Κορέα. Πουθενά δεν γίνονται κρατικοποιήσεις εκτός από την Βενεζουέλα και την Βόρειο Κορέα γίνονται παντού ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουν λέει να αφοπλίσουν την αστυνομία και το λιμενικό, να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών. Όπως είπε, είναι οι εκλογές που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα σε όλους, σε ανθρώπους νοικοκυραίους, όπως είπε, που δεν θέλουν να δουν τη χώρα να γίνεται συντρίμμια, αλλά θέλουν να δουν τη χώρα να βγει μπροστά. «Θέλω να σας πω ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών», είπε.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και ανακοίνωσε ότι καθιερώνεται μια σειρά μέτρων επιβράβευσης για τον συνεπή φορολογούμενο.
«Μπαίνουμε στην ανάπτυξη δεν έχει άλλο κάτω μόνο πάνω και μόνο μειώσεις στους φόρους δεν έχει άλλες αδικίες μόνο αποκατάσταση αδικιών, τις γνωρίζω και θα τις λύσω μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας» , υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Σημειώνεται πως παρών στην ομιλία ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Μεγάλη και ευρεία νίκη» ζητά ο Αλ. Τσίπρας
Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία».
«Αυτό το βήμα θα το ολοκληρώσουμε όλοι μαζί την Κυριακή’, τόνισε, σημειώνοντας πως όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, "τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια" και "τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγματευτική δύναμη στην Ευρώπη».
Όπως ξεκαθάρισε, το κόμμα του δεν θα συγκυβερνήσει με την τρόικα ούτε θα δεχθεί, όπως είπε, να έχει στο υπουργικό συμβούλιο εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ‘καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσει το 'Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης' που αποτελεί την μόνη ελπίδα του λαού μας για ανάκαμψη και προκοπή. Το μόνο συγκεκριμένο πρόγραμμα που αντιπαρατίθεται στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ».
«Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ", όπως ισχυρίστηκε, "οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας», είπε.
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είπε πως «οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία. Απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης...Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «ρεσιτάλ τρομολαγνείας και φόβου».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως έχει απέναντί του «μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία».ELZONI.GR

No comments:

Post a Comment