Friday, October 12, 2012


Ούτε ο Πολ Ράιαν ούτε ο Τζο Μπάιντεν...

Η πραγματική νικήτρια του ντιμπέιτ των αντιπροέδρων ήταν η... συντονίστρια

Web only
12/10/2012  17:36
1
 

Ads by Google
Watch Now OnlineInstant Play. Movies & TV. Only $7.99. Free Trial.Netflix.com/Canada



Μπορεί οι Αμερικανοί τηλεθεατές να είχαν αγωνία για το ποιος θα ξεχωρίσει μεταξύ του Ρεπουμπλικανού Πολ Ράιαν και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στο χθεσινό δημόσιο διάλογο, μετά το πρώτο αποτυχημένο ντιμπέιτ για τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά τελικά νικήτρια αναδείχθηκε πανηγυρικά η συντονίστρια Μάρθα Ράντατζ.

«Ηταν ήρεμη, σαφής και αμείλικτη, σε αντίθεση με τους δύο υποψηφίους, η συντονίστρια Μάρθα Ράντατζ του δικτύου ABC News ήταν το αδιαμφισβήτητο αστέρι του φετινού ντιμπέιτ των αντιπροέδρων», γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian.

«Η Ράντατζ δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, ούτε σχετικά με τον χρόνο ούτε σχετικά με την ουσία, σε αντίθεση με τον προηγούμενο συντονιστή Τζιμ Λέρερ, στο ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων πρόεδρων. Έκανε σκληρές ερωτήσεις και περίμενε από τους υποψηφίους σαφείς και λεπτομερείς απαντήσεις. Κράτησε χαμηλούς τόνους αλλά με χάρη, καταφέρνοντας να κλέψει την παράσταση», συνεχίζει το εκθειαστικό δημοσίευμα.

Πράγματι, η 59χρονη Ράντατζ με πολύχρονη πείρα μεταξύ άλλων και στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, αποδείχθηκε η ιδανικότερη συντονίστρια καθώς δε φοβήθηκε να ακουμπήσει καυτά θέματα. «Δε θα έπρεπε οι ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη για τους Αμερικάνους που έκαψαν το Κοράνι στο Αφγανιστάν; Δε θα έπρεπε οι ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη για τους πεζοναύτες που ούρησαν πάνω στις σορούς των Ταλιμπάν;», ρώτησε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για να πάρει μια κάπως αμήχανη απάντηση.

«Ω, Θεε μου, ναι. Που ουρούσαν πάνω στις σορούς των Ταλιμπάν; Φυσικά θα έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη», είπε ο Ράιαν προσπαθώντας να βρει τα κατάλληλα λόγια. Αυτό ακριβώς ήταν και το όπλο της Ράντατζ, η αμεσότητα του λόγου της που έκανε και τους δύο ορισμένες στιγμές να χάσουν την ψυχραιμία τους.

Ακόμα και όταν μιλώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Μπάιντεν διέκοψε τον Ράιαν λέγοντας «κολοκύθια», η Ράντατζ σταμάτησε και ζήτησε από τον Δημοκρατικό υποψήφιο να αιτιολογήσει την αντίδρασή καλώντας τον να δώσει σαφείς απαντήσεις. Δεν παρέλειψε να ρωτήσει για το θέμα ταμπού των αμβλώσεων όπου και οι δύο υποψήφιοι επικαλέστηκαν τη θρησκεία. Εκείνη τότε συμπλήρωσε «αν εκλεγεί είτε ο ένας είτε ο άλλος, εκείνοι που πιστεύουν ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη, πρέπει να ανησυχούν;» για να πάρει την καταφατική απάντηση κι από τους δύο.

Γεγονός είναι ότι τα social media την λάτρεψαν με τους χρήστες του Twitter να την αποθεώνουν με εγκωμιαστικά σχόλια και πολύ χιούμορ. «Η Ράντατζ θα έπρεπε να συντονίζει όλα τα ντιμπέιτ», «Πρέπει να παρουσιάσει τα Οσκαρ», «Μακάρι να είχαμε περισσότερους συντονιστές όπως εκείνη», «Η Μάρθα Ράντατζ είναι ο Ράιαν Γκόσλινγκ των συντονιστών των ντιμπέιτ», «Η Μάρθα Ράντατζ είναι ο νέος Τσακ Νόρις», ήταν μερικά από αυτά.

Παρότι βέβαια αρκετοί άσκησαν κριτική για την επιλογή της στη θέση του συντονιστή, καθώς στον πρώτο της γάμο με τον Τζούλιους Τζενακόφσκι ήταν καλεσμένος ο Μπαράκ Ομπάμα και πλέον ο πρώην σύζυγός της εργάζεται για τον νυν πρόεδρο, δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ήταν η χθεσινή νικήτρια.        PROTO  THEMA

No comments:

Post a Comment