Thursday, October 18, 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
17/10/2012

Αφορμή για σοβαρές επισημάνσεις και σημαντικές αποκαλύψεις στάθηκε η χθεσινή επίσκεψη του προεδρείου της ΓΣΕΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας, αφού υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπορούσε να δώσει, ξεκαθάρισε πως «η προσφορά όλων πρέπει να αναλογεί στο τι μπορεί να δώσει ο καθένας από μας» και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι διαφεύγουν, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν τον «κουτό», την ώρα που άλλοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση. 

«Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο», είπε και αυτό οδήγησε σε μια αποκάλυψη.

Όπως είπε, κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την περασμένη εβδομάδα, τής είπε ότι αν θέλει κι άλλα μέτρα, θα πρέπει να τα ζητήσει από άλλο λαό. Αποκάλυψε, όμως, ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η κ. Μέρκελ τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες». «Απάντησα», είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.

«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και στον ίδιο η κ. Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Βερολίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι προφανώς «θα είναι οι Έλληνες εκείνοι που τις μίζες που έδωσε η Siemens και η Ferrostaal φέρνουν και τις ξανατοποθετούν στο φυσικό τους χώρο». www.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment