Tuesday, January 24, 2012


Σαμαράς: «Εκλογές στις 8/4 μετά το PSI και τη δανειακή σύμβαση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης ΣαμαράςΟ πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς Φωτογραφία αρχείου
Τη διενέργεια εκλογών αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και πάντως όχι μετά τις 8 Απριλίου επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. «Η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου, θα μπορούσαμε να έχουμε εκλογές στις 8 Απριλίου. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη θέση του για αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, προτείνοντας μείωση των φορολογικών συντελεστών και εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να επιταχυνθεί η μείωση του ελλείμματος και επανέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης.
«Μπήκαμε σε ένα φαύλο κύκλο, όπου οι συνεχείς φορολογικές αυξήσεις και περικοπές μισθών οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, η οποία με τη σειρά της παράγει μεγαλύτερα ελλείμματα και αυτά με τη σειρά τους καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για νέα μέτρα λιτότητας», είπε ο Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο αυτό.
Όσον αφορά την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της να υπάρξει συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης, να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και να παταχθεί η χρόνια φοροδιαφυγή και γραφειοκρατία.
«Στηρίζουμε απόλυτα τα στοχευμένα μέτρα για περιορισμό των στρεβλώσεων και των δυσκαμψιών στην αγορά προϊόντων, εργασίας και ούτω καθεξής», είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν μέτρα καταπολέμησης της ύφεσης στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στις εικασίες για ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού και θα αφορούσε μόνο τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος.
«Δεν μπορούν να είναι υπουργοί την ίδια στιγμή που διεκδικούν την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εφικτός ένας ευρύς ανασχηματισμός αυτή την στιγμή. Δεν θα είχε νόημα», δήλωσε.
¨Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην εξασφαλίσει αυτοδυναμία στη βουλή στις επερχόμενες εκλογές, η ΝΔ παρά το δημοσκοπικό ποσοστό του 30%, δεν αποκάλυψε τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και την εκτίμηση ότι οι κυβερνήσεις συνασπισμού δεν λειτουργούν στην Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις συνασπισμού είναι εξ ορισμού και από τη φύση τους αδύναμες και εύθραυστες. Σας λέω ότι δεν μπορούν να διαρκέσουν για πολύ. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, προκειμένου να λύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, να αλλάξει τη δομή της οικονομίας της και να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή», τόνισε και επέμεινε στη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική ειρήνη.

No comments:

Post a Comment