Tuesday, August 14, 2012


«La Repubblica»: «Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα»

 Δεδομένη θεωρούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδαΔεδομένη θεωρούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα Φωτογραφία αρχείου
Δεδομένη θεωρούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».
«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», γράφει η ιταλική εφημερίδα και τονίζει σε ανταπόκριση από το Βερολίνο, ότι «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».
Επικαλούμενη και γερμανικά δημοσιεύματα η «La Repubblica», υποστηρίζει ότι «στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα και έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες».
Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, δηλαδή το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί τώρα να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».
Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο «για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».
Σε σχέση με το τελευταίο αυτό σενάριο, τέλος, η εφημερίδα τονίζει ότι «οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν παράλληλα με το Ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή:ΑΜΠΕ

1 comment:

  1. τύπος και ιθύνοντες εν όψει εκλογών παραληρούν. δεν θεωρώ πως θα τσουβαλιάσουν την Ελλάδα στα άχρηστα για την τιμή της Ευρώπης. Αλλωστε θα πρέπει να γνωρίζουν οι Εταίροι πως η Ευρώπη θα είναι κολοβή χωρίς την μανούλα της . Τώρα πως μπορεί νατα φέρει πέρα κάποια κολοβή υπαρξη τουτο δεν συνάδει με την πολιτική λογική.

    ReplyDelete