Monday, August 13, 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΛΟΓΩ «ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ»
13/08/2012

Με προβοκάτσιες αντιμετωπίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών, καθώς κάποιοι φαίνεται πως αισθάνονται ότι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αν τελικά δοθεί λύση στο θέμα δια της νομίμου οδού. 

Σ’ αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και ο θανάσιμος τραυματισμός Ιρακινού, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο Ιρακινός δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο και κατέληξε μετά την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε άτομα, που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. 

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης» δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας 

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» συνεχίζονται οι προσαγωγές, συλλήψεις και έρευνες για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.   elzoni.gr

No comments:

Post a Comment