Sunday, June 1, 2014

Ο Τσίπρας ανταγωνίζεται τον ΓΑΠ στην δυσφήμηση της χώρας

Ο Τσίπρας ανταγωνίζεται τον ΓΑΠ στην δυσφήμηση της χώρας

14:30
Opening quote
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά στην Ελλάδα όταν ζητά να συγκυβερνήσει, τώρα βρήκε βήμα στο εξωτερικό για να εξευτελίσει τη χώρα του.
Δεν έχει προηγούμενο από Έλληνα πολιτικό αυτό που κάνει στη χώρα του ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτε ο Γ. Παπανδρέου που διαλαλούσε ότι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα, δεν συγκρίνεται μαζί του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά στην Ελλάδα όταν ζητά να συγκυβερνήσει και απειλεί με ακύρωση όλων των αποφάσεων της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, τώρα βρήκε βήμα στο εξωτερικό για να εξευτελίσει τη χώρα του.
Εμφανίζει μια εικόνα μπανανίας, ακυβερνησίας, μια Ελλάδα όπου δεν κυβερνούν όσοι εξελέγησαν το 2012. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν δεσμεύεται από οποιαδήποτε συμφωνία, «στην οποία θα καταλήξει ο Αντώνης Σαμαράς με τους πιστωτές της χώρας κατά τη διάρκεια αυτού του έτους», εκτός εάν αυτή λαμβάνει υπ΄ όψιν το αίτημά του για διαγραφή τμήματος του χρέους ύψους 240 δισεκατομμυρίων, αν και δεσμεύθηκε να μη διαταράξει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σχολιάζει το Bloomberg.
Δηλαδή δεν θα αναγνωρίσει τη διαπραγμάτευση που θα γίνει αν οι δανειστές δεν μας χαρίσουν 240 δισ. ευρώ γιατί μας αγαπάνε. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα διαταράξει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Και πώς θα το κάνει αυτό αν εμείς απαιτήσουμε διαγραφή του χρέους και οι δανειστές μας πουν «πάρτε τα...»; Η στάση πληρωμών που θα κηρύξει η Ελλάδα δεν είναι αυτόματα χρεοκοπία και έξοδος από την ΕΕ;
«Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει εντολή για τη συνομολόγηση συμφωνιών που θα δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες, χωρίς να λάβει υπ΄ όψιν τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής και χωρίς να συμβουλευθεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα».
Τι λες βρε μεγάλε Τσίπρα. Κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει μήπως και τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα στις συνδικαλιστικές εκλογές; Μήπως να αποφασίζουν ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών στα Πανεπιστήμια;
Άλλο να ληφθεί το μήνυμα των εκλογών και γίνουν αλλαγές στην πολιτική μιας κυβέρνησης κι άλλο να απαιτεί ο Τσίπρας ό,τι του καπνίσει.
Ο κ. Τσίπρας ζητάει επίσης να έχει λόγο στον διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Εάν η κυβέρνηση δεν μας συμβουλευθεί, θα το θεωρήσουμε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένου γεγονότος κατά του δημοσίου συμφέροντος. Στην περίπτωση αυτή θα ήθελα να υπενθυμίσω τι συνέβη στην Κύπρο» είπε στη συνέντευξή του στο Bloomberg.
Δηλαδή από πότε ο Τσίπρας έγινε ρυθμιστής των εξελίξεων στην Ελλάδα; Θα ρωτάνε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κάθε βήμα που κάνει η κυβέρνηση; Πότε έχει ξαναγίνει αυτό στα χρονικά, να εκβιάζεται μια κυβέρνηση από την αντιπολίτευση με τόσο απροκάλυπτο τρόπο;
Ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται σε κοινό εκβιαστή που κάνει κακό στην πατρίδα του. Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.
Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος δήλωσε:
Ο κ. Τσίπρας όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ακυβερνησία μέσα στη χώρα, με τις δηλώσεις του στο Bloomberg, προσπαθεί να προβάλει εικόνα ακυβερνησίας στο εξωτερικό! Η προσπάθειά του πέφτει και πάλι στο κενό.
Εκθέτει μόνο τον εαυτό του.
Φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι οι μεγάλες συμφωνίες δεν γίνονται μεταξύ κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Γίνονται μεταξύ κυβερνήσεων, δηλαδή μεταξύ κρατών.
Αν κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης αμφισβητούσε τις αποφάσεις της νόμιμης κυβέρνησης, καμία χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί διεθνώς. Πουθενά αλλού στον κόσμο - και σίγουρα όχι στην Ευρώπη - δεν λέγονται τέτοιες ανοησίες.
Ευτυχώς δεν τον παίρνουν στα σοβαρά. Γιατί, αν τον έπαιρναν, η χώρα θα είχε πρόβλημα.    ANTINEWS

No comments:

Post a Comment