Thursday, August 11, 2016

ολα τα σενάρια ανοιχτά για πρόωρες εκλογές

Όλα τα σενάρια ανοιχτά για πρόωρες εκλογές
11/08/2016
Με την πλάτη στον τοίχο και το βλέμμα στο διέξοδο των πρόωρων εκλογών φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε μεγάλη καθίζηση και τα χειρότερα σημάδια της αναμένεται να φανούν με την έλευση του φθινοπώρου, μαζί έρχονται και τα πιθανά σενάρια για προσφυγή στις κάλπες.
Ωστόσο, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης σπεύδουν να διαβεβαιώσουν ότι οι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν όταν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία, δηλαδή το 2019.
Όπως όλα δείχνουν η σοβαρή υστέρηση εσόδων αλλά και η πιθανή ενεργοποίηση του κόφτη δημιουργούν ιδιαίτερες ανησυχίες, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί τις καταστάσεις.
Παράλληλα, έντονη είναι η κοινωνική δυσφορία ομάδων που πλήττονται από επώδυνα μέτρα (συνταξιούχοι, επαγγελματίες κ.ά.).
Μάλιστα αυτό αποτυπώνεται και δημοσκοπικά με τη σταθερή υποχώρηση της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.
Την ίδια ώρα, σε ένα μήνα από τώρα, τον Σεπτέμβριο, αναμένονται πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς στο τραπέζι θα βρεθούν τα εργασιακά.

No comments:

Post a Comment